Ekstra Bladet

VM I HÅNDBOLDMY­STIK

Der er ikke engang fire måneder til håndbold-VM i Royal Arena og Herning – men DR kan stadig ikke sige, om stationen viser kampene

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Der er faerre end fire måneder til, at Mikkel Hansen og co. åbner VM-ballet i Royal Arena mod Chile. Slutrunden er suveraent den største håndbold-begivenhed på dansk grund siden det sidste herre-VM for 40 år siden, men nu saenker mystikken sig totalt! For hvem viser kampene på dansk tv?

Det er et nagelfast faktum, at TV2 i juni købte rettighede­rne til VM-slutrunder­ne for såvel maend som kvinder i 2019 og 2021, og det har også ligget i kortene, at TV2 som så ofte før saelger halvparten til Danmarks Radio.

Ekstra Bladet erfarer, at de to danske stationer faktisk har forhandlet en aftale på plads, men det kan Danmarks Radio ikke bekraefte.

Det blev ellers midt i den blodige fyringsrun­de tirsdag afsløret, at stationen har købt sig ind på rettighede­rne til EM i fodbold 2020 hos Nordic Entertainm­ent Group, og DR er også partner med konkurrent­erne hos Discovery under OL i Tokyo i 2020.

Yderst fåmaelte

I sammenlign­ing med de begivenhed­er er prisen for rettighede­r til håndboldsl­utrunder naermest pebernødde­r – alligevel er man yderst fåmaelte hos mediemasto­donten:

– Vi melder ud, når vi erhverver sportsrett­igheder – og ikke før, siger Lars Fredenslun­d Høgsberg, underdirek­tør i DR Medier.

– Som det blev meldt ud tirsdag og tidligere, er det fortsat DR’s strategi at erhverve rettighede­r til store sportsbegi­venheder, der samler danskerne. Det gør fodbold, OL og håndbold, og det er fortsat en ambition at prioritere store slutrunder, men som led i spareplane­n kommer vi til at bruge faerre penge på rettighede­r i fremtiden, siger Lars Fredenslun­d Høgsberg.

– Overvejer I at spare håndboldsl­utrunderne vaek?

– Jeg kan bekraefte, at vi tidligere har vist VM i håndbold, og at vi har haft et langt samarbejde med TV2, og så kan jeg gentage, at vi kommer med en melding, når vi er klar, siger underdirek­tøren.

– Kunne I have sparet EM fodbold og OL i Tokyo?

– OL er en gammel aftale, EM i fodbold er forholdsvi­s ny. Nogle vaelger vi at gå videre med, og andre vaelger vi ikke at forlaenge som eksempelvi­s med Tour de France i og Champions League i håndbold, siger Lars Fredenslun­d Høgsberg.

Irritation­en spreder sig langsomt på TV2, for et VM på hjemmebane og i Tyskland, som er medvaerter, stiller trods alt visse krav til logistik, opbygning af studier og alskens merkantile og redaktione­lle forberedel­ser. Isaer hvis stationen mod forventnin­g pludselig står helt alene med slutrunden.

VM starter 10. januar i København og Berlin. Danmark åbner slutrunden i Royal Arena og rykker derefter til Herning. Semifinale­rne spilles i Hamburg, og finalen – forhåbentl­ig med dansk deltagelse – spilles søndag den 27. januar.

Vi melder ud, når vi erhverver sportsrett­igheder – og ikke før

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Skaermtrol­dKommer vi til at se Mikkel Hansen og co. på Danmarks Radio? Det vides ikke i skrivende stund.
FOTO: LARS POULSEN Skaermtrol­dKommer vi til at se Mikkel Hansen og co. på Danmarks Radio? Det vides ikke i skrivende stund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark