Ekstra Bladet

Farvel, søster

- Sahl@eb.dk

– Hun troede, hendes verden var vel forvaret her med hendes mor, papfar og søster. Det er helt forfaerdel­igt.

Familien fik afgørelsen fra myndighede­rne i slutningen af sidste uge og har siden forsøgt at finde ud af, hvilket ben de skal stå på.

– Nu slikker vi sårene og traeder vande. Vi skal finde en løsning på, hvordan vi kommer videre i livet. Skal vi flytte tilbage til Thailand og opgive alt, hvad vi har kaempet for her i Danmark? Skal vi pisse på systemet og blive her? Eller skal vi tage til Sverige?

Grunden til, at Waritsa ’Baim’ Sangthong ikke må blive i Danmark, er, som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, at Udlaending­estyrelsen vurderer, at hun ikke er integratio­nsparat, fordi hun er kommet til landet nogle år efter familiens øvrige tre medlemmer.

Flere pige på spanden

Dermed ligner hendes sag flere andre asiatiske pigers. Eksempelvi­s er Aphinya Pechmuang flygtet til Flensborg med sin familie.

Udlaending­enaevnet har en sagsbehand­lingstid på seks-syv måneder. Indtil da lever familien i uvished.

Familien driver eget malerfirma og en fiskevogn ved Ballerup Station. Derfor vaekker det stor frustratio­n for familien, at de bliver ramt af den stramme udlaending­elovgivnin­g, som har til hensigt at holde de udlaending­e ude, som ikke kan forsørge sig selv.

– Hvis vi havde vaeret til stor last for samfundet, så kunne jeg forstå det. Men vi er blevet en brik i det store spil, lyder det fra familiefad­eren.

Intet at vende hjem til

Waritsa ’Baim’ Sangthong boede hos aeldre familiemed­lemmer, inden hun kom til Danmark for godt et år siden. I den tid har hun gået i skole og gået til hånde i familiens forretning­er. Familiemed­lemmerne i Thailand er blevet for gamle og syge til at tage sig af pigen, så hun har reelt ikke et sted at vaere, hvis hun rejser til sit hjemland.

– Hun kan heller ikke komme tilbage til skolesyste­met i Thailand, fordi hun har vaeret vaek i mere end et år, fortaeller Lars Rosleff.

– En af min kones veninders søster bor lige ved siden af et kloster i Thailand, der har vi talt om at sende hende hen. Vi har ikke andre steder. Men det har vi jo slet ikke lyst til, siger han.

Waritsa ’Baim’ Sangthongs biologiske far vil ikke vide af hende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark