Ekstra Bladet

GULD DRENG

MICHAEL VALGREN rygtes på vej til et nyt hold, men selvom han vaelger at blive på Astana, bliver han naeste år efter alt at dømme den højest betalte danske cykelrytte­r i det profession­elle felt

-

Han har reddet Astanas saeson, og har man ham på sit hold, er man garanteret resultater

Jeg har givet Valgren et tilbud, som ligger indefor den økonomiske graense, jeg har

BAGNÈRES-DE-LUCHON (Ekstra Bladet): Sejr i Omloop Het Nieuwsblad. Sejr i Amstel Gold Race. En fjerdeplad­s i Flandern Rundt. 26-årige Michael Valgren har leveret varen i år, og netop i disse dage høster han frugten, idet han forhandler kontrakt for de naeste saesoner.

Rygtet vil vide, at det afrikanske Dimension Data-hold allerede har sikret sig hans underskrif­t, men er det tilfaeldet, bliver det tidligst bekraeftet 1. august. Først da må ryttere, der skifter hold, underskriv­e bindende kontrakter.

Rygtebasis

Et vaeld af hold har på rygtebasis vaeret i forhandlin­g med Valgren, og han er på samme grundlag sendt til både Trek-Segafredo, Bahrain-Merida, Katusha, Team Sky og Quick-Step. Astana har også afgivet et tilbud, naturligvi­s.

– Jeg har givet Valgren et tilbud, som ligger indefor den økonomiske graense, jeg har, og så kan jeg ikke gøre andet end at vente. Jeg ved, at han stadig overvejer, hvad han vil, sagde Astana-boss Aleksandr Vinokurov tirsdag før starten på 16. etape til Bagnères-de-Luchon.

Har leveret

Uanset, hvor Valgren ender i de kommende saesoner, bliver han fra nytår den bedst betalte dansker i det profession­elle felt. Ekstra Bladet erfarer fra teammanage­re, som har forhørt sig om Valgrens pris ved hans manager, at den unge dansker kraever en årsløn på 1,2 millioner euro – knap ni millioner kroner.

– Han har jo leveret resultater. Han har reddet Astanas saeson, og har man ham på sit hold, er man garanteret resultater. Den slags koster, siger en teammanage­r, hvis hold selv har meldt sig ud af kampen om fiskersønn­en fra Østerild i Thy.

Hvis Valgren faktisk opnår en så høj løn naeste år, bliver han den bedst betalte dansker i feltet, og han vil tredoble sin nuvaerende løn, som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er på 400.000 euro årligt, svarende til tre millioner kroner.

Hidtil har Jakob Fuglsang vaeret topscorere­n blandt danske profession­elle. Af hans selvbiogra­fi, som han udgav i juni, kan man udlede, at han nu tjener en million euro årligt – cirka 7,5 millioner kroner. I løbet af sine hidtil ti år som profession­el har Fuglsang indtjent knap 50 millioner kroner. Han har yderligere en saeson på Astana i vente og altså udsigt til yderligere at saette mindst 7,5 millioner kroner ind på kontoen.

Sagan er topscorer

Den naestbedst betalte dansker i feltet i år er Magnus Cort, som blev hentet til Astana til denne saeson til en årsløn, som kilder anslår til at ligge på 550.000 euro, cirka fire millioner kroner.

Topscorere­n i det profession­elle felt menes af vaere verdensmes­ter Peter Sagan, som på Bora-Hansgrohe tjener seks millioner euro årligt. Det svarer til cirka 45 millioner kroner. Lidt mindre menes den forsvarend­e Tour-vinder Chris Froome at tjene. Hans årsløn anslås i internatio­nale medier til at ligge på omkring 35 millioner kroner.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? OmbejletUa­nset hvor Valgren ender i de kommende saesoner, bliver han fra nytår den bedst betalte dansker i det profession­elle felt.
FOTO: RITZAU SCANPIX OmbejletUa­nset hvor Valgren ender i de kommende saesoner, bliver han fra nytår den bedst betalte dansker i det profession­elle felt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark