Ekstra Bladet

MED NØD OG NAEPPE

FCK skuffede på ny i Parken og fik kun 1-1 mod finske KuPS. Det var dog nok til at sende dem videre til 2. kvalifikat­ionsrunde

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

FC København er videre i Europa. Med nød og naeppe.

Hjemme i Parken balancered­e Løverne på randen af en gigantisk europaeisk fiasko, da de efter 74 triste minutter kom bagud mod finske KuPS efter en stor fejl af Ján Gregus.

Men en straffespa­rksscoring kort efter af Denis Vavro reddede FCK og sendte dem videre i Europa League.

Efter 1-0 i Finland for en uge siden var 1-1 nok til at indløse billet til 2. kvalifikat­ionsrunde, hvor Stjarnan fra Island venter allerede i naeste uge.

Normalt ville den lille islandske klub formentlig ikke mene, at de havde en chance mod den store danske klub, men FCK er stadig langt fra at vaere FCK.

Indsatsen mod KuPS var bekymrende, og københavne­rne skal vaere glade for, at der stadig er nogle uger til, at de alvorlige modstander­e dukker op i Europa.

Kedelig 1. halvleg

Manager Ståle Solbakken havde ellers talt højt og med knap så paene gloser efter nederlaget mod Horsens i Superliga-premieren mandag aften.

Der var dømt pletvask i Parken, men uden målmand Stephan Andersen. Et drop mod østjyderne sendte ham på baenken, og i stedet fik finske Jesse Joronen FCK-debut mod sine landsmaend.

Han havde ikke meget at se til i 1. halvleg, men hans kollega i den anden ende, Osto Virtanen, havde endnu mindre at lave i de første 45 minutter. Faktisk slet intet.

Dame N’Doye headede over i 44. minut i en kedelig 1. halvleg, der endte med piften fra tilskuerpl­adserne i Parken.

De omkring 40 medrejsend­e finske fans virkede dog tilfredse nok. KuPS var fuldt med i de første 45 minutter og taettest på en scoring.

Knap halvvejs inde i halvlegen var Saku Savolainen pludselig fri i FCK-feltet, men Vavro fik blokeret den halvsløje finske afslutning.

Praecision­en manglede

Ståle Solbakken talte formentlig også højt i pausen, for der var meget, der skulle rettes.

Nordmanden­s hold havde svaert ved at skabe de så vigtige overtal og også meget svaert ved at ramme hinanden. Og målet.

Viktor Fischer sendte i begyndelse­n af 2. halvleg et frispark lige uden for feltet langt, langt op på tribunen, og FCK-publikumme­t sukkede højlydt.

7145 var mødt op i Parken. Mange af dem fortrød nok, at de ikke havde valgt at bruge deres torsdag aften på noget andet.

Efter en times spil fik Fischer en ny mulighed efter godt sammenspil med Nicolai Boilesen, men igen savnede landsholds­kantens afslutning praecision.

Manglede praecision var nøgleordet i nationalar­enaen, og midt i 2. halvleg var det Ján Gregus’ tur til at sende en bold op blandt tilhaenger­ne bag det finske mål.

Helt lige

Et kvarter før tid mistede netop Ján Gregus bolden midt på banen, og efter en omstilling kunne indskifted­e Rasmus Karjalaine­n bringe KuPS foran 1-0 med en flad afslutning.

Nu var det pludselig helt lige i det samlede regnskab, men ikke laenge.

For Viktor Fischer fremtvang med et smart traek et straffespa­rk i 79. minut, og Denis Vavro udnyttede chancen og reddede sin landsmand Gregus fra at blive aftenens store skurk.

Den finske målmand kastede sig til den rigtige side, men fik ikke armen på slovakkens spark. Jubel i Parken.

KuPS satsede alt til sidst, og det gav flere store chancer til FCK. Ján Gregus tordnede bolden på stolpen, og Dame N’Doye sendte laederet i nettet – blot for at blive dømt offside.

Debut til Bjelland

FCK gav debut til Andreas Bjelland i tillaegsti­den, da 1-1’eren skulle køres hjem, og finnerne var da heller ikke taet på at få scoringen, som ville have sendt dem videre.

De sendte målmand Vitanen med frem til sidst, men til ingen verdens nytte. KuPS var taet på sensatione­n, men FCK klemte sig lige nøjagtig videre.

Det frembragte ikke den helt store jubel på Østerbro, og manager Ståle Solbakken gik hurtigt og med bestemte skridt mod omklaednin­gsrummet…

?? FOTO: LARS POULSEN ?? Pletvask i Parken
Denis Vavro sørgede med sin straffespa­rkscoring for, at FCK lige akkurat slap videre i Europa League-kvalifikat­ionen.