Ekstra Bladet

Det koster os over en million

-

Laes også leder på bagsiden Beslutning­en fra 2013 om, at der skal etableres en ny jernbanest­raekning på det vestlige Fyn har fået store økonomiske konsekvens­er for den tidligere politimand Torben Nødskouv Christense­n og hans familie.

Familien havde netop sat deres hus og tilhørende jorder til salg for 2,3 mio. kroner, da det blev offentligg­jort en uge senere, at Togfonden DK ville føre en jernbane i naerheden af familiens ejendom.

Ingen vil købe nu

– Vi havde interesser­ede købere til vores ejendom, men da det blev meldt ud, at der skulle bygges en ny jernbane, så vidste vi godt, at ingen ville købe vores hus. For hvem vil risikere at have et tog kørende 30 meter fra indkørslen?

Senere har familien fået ejendommen vurderet igen af samme ejendomsma­egler, og her blev de mødt af en nedslående besked i den faerdige vurdering.

’Med oplysninge­r om at der i fremtiden, skal køre højhastigh­edstog syd for ejendommen ca. 120 meter fra stuehuset, vil det påvirke et salg’.

Drømte om at saelge

Nu var den store ejendom ikke laengere 2,3 millioner vaerd, men kun 995.000 kroner.

– Vi kommer til at tabe over en million kroner på et salg. Hvis vi altså finder en, som vil købe ejendommen. Vi er begge offentligt ansatte og har bundet al vores vaerdi i huset. Vi drømte om at saelge det og flytte ind til byen, men nu er vi stavnsbund­et til et hus, som vi ikke vil bo i.

Familien har søgt staten om at blive eksproprie­ret, men det fik de afslag på, da staten ikke skal bruge ejendommen eller dens jord i forbindels­e med etablering­en af jernbanest­raekningen.

En sidste løsning for Torben Nødskouv er at søge om erstatning for det vaerditab, som hans ejendom har fået efter beslutning­en om en jernbane taet på indkørslen.

Overvejer sag

– Vores hus er reelt set ikke noget vaerd laengere. Så hvis staten ikke vil købe os ud, kunne de godt give os noget erstatning for de penge, vi har mistet i ejendomsva­erdi.

Torben Nødskouv overvejer nu, om han skal påklage Vejdirekto­ratets beslutning.

– Hele det her forløb har taget sindssygt hårdt på vores familie, og det virker naermest uoverskuel­igt at skulle gå videre med sagen, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark