Ekstra Bladet

Jeg har aldrig kørt sådan et løb

-

MONACO (Ekstra Bladet): Med 42 sekunder op til Red Bull på femteplads­en og 37 sekunder ned til Carlos Sainz på syvendepla­dsen tilbragte Kevin Magnussen hovedparte­n af det seneste grandprix mutters alene i ingenmands­land.

Sådan bliver det ikke denne uge på den korte snaevre bybane i Monaco, hvor Haas F1 Team naeppe så suveraent igen er fjerdehurt­igste team.

Glaeden over det kedelige løb i Spanien havde endnu ikke ikke lagt sig hos den 25årige dansker, da han mødte pressen før Monaco-grandprixe­t og et af saesonens højdepunkt­er.

– Det var virkelig cool. Jeg har aldrig haft sådan et løb før i Formel 1. Det var første gang, at jeg var helt alene. Det føltes 100 procent som om, at jeg førte løbet, for jeg kunne ikke se nogen foran. Det var ligesom de gode gamle dage i Formel 3 og World Series by Renault, når man førte løbet og trak vaek fra de andre, siger Kevin Magnussen.

Rangerer ikke løbene

Hvorvidt det var hans største praestatio­n i Formel 1 eller som Haas-kører, forholder han sig ikke til.

– Jeg rangerer ikke mine løb, men det var en rigtig god weekend, og en vi kan vaere af stolte af som team. Den weekend dominerede vi midterfelt­et, og det føles, som om vi vinder løbet, når vi slår de andre i midterfelt­et.

Hvor teamkammer­aten gennemleve­r en formkrise, er kurven stigende i den danske side af garagen.

– Hvert år får jeg mere erfaring, føler mig bedre hjemme her, er mere afslappet og får større selvtillid. Jeg tror, det vil fortsaette hele vejen til slutningen af min karriere. Det var noget, jeg talte med Jenson (Button) om. Han fik mange år i Formel 1, og han sagde, at det aldrig stopper. Man bliver ved med at laere.

Racet i Barcelona var kedeligt, hvis man ikke lige sad inde i Haas-raceren med nummer 20.

– Vi elsker alle konkurrenc­en, racerløbet og kampene, men førsteprio­riteten er resultatet.

– Og det var et godt resultat for os, siger Kevin Magnussen.

Et godt resultat denne weekend kraever en god tidtagning. For i praksis overhaler man kun i Monaco via daekstrate­gi, eller hvis andre crasher.

Det føltes 100 procent som om, at jeg førte løbet, for jeg kunne ikke se nogen foran

 ??  ?? – Hvert år får jeg mere erfaring, føler mig bedre hjemme her, er mere afslappet og får større selvtillid, fortaeller Kevin Magnussen.
– Hvert år får jeg mere erfaring, føler mig bedre hjemme her, er mere afslappet og får større selvtillid, fortaeller Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark