Ekstra Bladet

VM-BILLET OG STORT KLUBSKIFTE

– Enten skal jeg forlaenge med Ipswich eller tage et nyt stort spring i karrieren, siger Jonas Knudsen, der banker kraftigt på til en af de yderste VM-pladser

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND mgw@eb.dk; pf@eb.dk

Jeg går med en forhåbning om, at jeg bliver udtaget til VM. Jeg har ikke bestilt sommerferi­e endnu

Det kan blive den perfekte sommer for Jonas Knudsen.

En udtagelse til VM og et klubskifte fra Ipswich til en klub på højeste niveau i Europa vil vaere det perfekte scenarie for den 25-årige venstre back.

Men der er på nuvaerende tidspunkt ingen grund til jubel for Ipswich-backen, der er kommet hjem i landsholds-lejren med ambitionen om at erobre en plads fra baghjulet til VM-truppen.

Jonas Knudsen kaemper med Riza Durmisi og Nicolai Boilesen om pladsen som reserve for Jens Stryger Larsen, der er førstevalg­et på venstre back-positionen.

– Det var eksamen for mig i Aalborg mod Chile, hvor jeg var tilfreds med min indsats. Men jeg ved, jeg skal hjem for at gøre et godt indtryk her i traeningsl­ejren, forklarer Jonas Knudsen og uddyber:

– Når du spiller på landsholde­t, handler det om at saelge sig selv hver gang. Ingen er bedre end den sidste traening eller kamp.

– Det er den indstillin­g, jeg er mødt frem med her i lejren, pointerer han.

Bedst i defensiven

Jonas Knudsen er kommet hjem med enorm selvtillid, selv om Ipswich kun sluttede i midten af Championsh­ip.

Han spillede 42 af saesonens 46 kampe og nåede tilmed at optraede i anførerrol­len i løbet af saesonen. En indikation på hans plads i hierarkiet i den engelske traditions­klub.

Landstraen­er-teamet har siden den fine praestatio­n mod Chile i marts haft fokus på den 25-årige tidligere Esbjerg-spiller. Jon Dahl Tomasson var et smut i England for at se ham 21. april, hvor holdet godt nok tabte 0-4 til Aston Villa.

– Jeg går med en forhåbning om, at jeg bliver udtaget til VM. Jeg har ikke bestilt sommerferi­e endnu, smiler Jonas Knudsen, der har solgt sig selv på et staerkt defensivt udtryk i sine praestatio­ner.

– Som venstre back er det defensive det vigtigste for mig. Jeg vil gerne bygge på mit spil i offensiven, hvor Danmark i forvejen har mange dygtige spillere.

– Men altafgøren­de for mig er at vaere staerk i mit defensive arbejde, forklarer Jonas Knudsen, der netop på de defensive dyder kan vaere et par skridt foran både Riza Durmisi og Nicolai Boilesen.

Jonas Knudsen har i de seneste tre saesoner allerede

spillet 130 kampe for Ipswich.

Kontrakten udløber naeste sommer. Så i den kommende tid er der kun to scenarier: Enten skal kontrakten forlaenges, ellers han skal saelges.

– Jeg lukker ingen døre. Jeg har vaeret utrolig glad for at vaere i Ipswich. Når det er sagt, har jeg naturligvi­s også større drømme for min karriere.

– Jeg har sat mig nye mål, og her vil det ultimative vaere at spille i Premier League, men jeg udelukker heller ikke en topklub i Championsh­ip, siger Jonas Knudsen, der ikke hen over foråret har fået nogen henvendels­e om kontraktfo­rlaengelse fra Ipswich.

– Fodbold-verdenen er meget mystisk.

– Ting kan hurtigt aendre sig, men det gør også denne verden interessan­t. Jeg tager det roligt og fokuserer i første omgang på at sikre mig en VM-billet, siger backen, der faktisk også kan spille i det centrale forsvar.

Det har han hen over saesonen gjort i flere kampe for Ipswich.

Når du spiller på landsholde­t, handler det om at saelge sig selv hver gang

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kaemper om pladsen Jonas Knudsen (th.) kaemper med Riza Durmisi og Nicolai Boilesen om VM-pladsen som reserve for Jens Stryger Larsen.
FOTO: LARS POULSEN Kaemper om pladsen Jonas Knudsen (th.) kaemper med Riza Durmisi og Nicolai Boilesen om VM-pladsen som reserve for Jens Stryger Larsen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark