Ekstra Bladet

EFTER FIRE MÅNEDER: „Stahlbad für die Jungs“

FORRYGENDE SUCCES: Fire ud af fire har holdt deres rygestop i Ekstra Bladets rygestop-test

- TEKST: JACOB HØNGAARD JENSEN

Jeg kan traekke vejret, og jeg bliver ikke laengere forpustet af at gå op ad trapperne

Jennifer Glaesner besluttede sig en morgen i november 2017 for, at nu ville hun aldrig ryge igen. Her knap fem måneder efter hun tog beslutning­en, tager vi en snak med hende. Og det er gået godt.

Hun har ifølge sin rygestop-app sparet 3852 kroner og skånet sine lunger for 2568 cigaretter siden november.

Faktisk er det lykkedes naesten alle fire eksrygere, som Ekstra Bladet tog pulsen på i december, at holde deres rygestop.

– Jeg kan traekke vejret, og jeg bliver ikke laengere forpustet af at gå op ad trapperne. Når man er stoppet med at ryge, så bliver man ikke så forpustet. Jeg bruger heller ikke nikotin-pind mere (Nicorette-inhalator, red.). Jeg har måske suget i den to gange om dagen i fire måneder, siger Jennifer Glaesner, der er mor til to.

Nogle gange har hun haft lyst til at ryge, men ikke nok til, at hun har gjort det. Hun mener, hun har brugt sin viljestyrk­e.

– Hvis jeg har haft en ’off-day’, så taenker jeg nogle gange: ’Ej, hvis bare man røg, så ville det hjaelpe’. Men jeg har virkelig ikke lyst til at ryge den smøg. Jeg savner den ikke.

HUN DYRKER MERE motion, fordi hun er blevet en del tykkere, efter hun er stoppet med at ryge.

– Jeg har i hvert fald taget ti kilo på. Men laegen siger, det er bedre end at ryge, siger Jennifer Glaesner.

Hun synes ikke, hun spiser så meget mere, men hun mener, hendes stofskifte er sat i ’bero’, efter hun stoppede med at ryge.

Hun spiser ikke specielt sundt, men til gengaeld traener hun fem gange om ugen. Jumping Fitness med trampoline­r, og så går hun til almindelig cardio-styrketrae­ning i fitnesscen­teret.

– Jeg kan godt maerke, at jeg er meget mere udholdende, end før jeg røg. Men det kom ret hurtigt. Før løb jeg, til jeg ikke kunne traekke vejret mere, og nu løber jeg, til jeg faktisk er traet, siger Jennifer Glaesner.

 ??  ?? Ekstra Bladets reportage 1. januar i år.
Ekstra Bladets reportage 1. januar i år.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Steen Richter viser sine gamle askebaegre. De er stort set ikke blevet brugt i år.
FOTO: PER RASMUSSEN Steen Richter viser sine gamle askebaegre. De er stort set ikke blevet brugt i år.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Askebaeger­et er vaek – og smøgerne er droppet. Jennifer Glaesner kvittede tobakken for fire måneder siden og har fået et bedre liv.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Askebaeger­et er vaek – og smøgerne er droppet. Jennifer Glaesner kvittede tobakken for fire måneder siden og har fået et bedre liv.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark