Ekstra Bladet

Boligsalg falder drastisk i storbyerne

BOLIGEKSPE­RTER GIVER RÅD: Hvad kan du gøre, hvis du skal købe eller saelge lejlighed

- JACOB HØNGAARD JENSEN MARIE LADE lade@eb.dk jaje@eb.dk

Salget af ejerlejlig­heder er faldet markant inden for det seneste år. Isaer i storbyerne.

Derfor kan du godt forvente, at du bliver nødt til at kappe en del af dit overskud, hvis du står og skal saelge din ejerlejlig­hed i en af de store byer. Til gengaeld har du som køber mulighed for at presse prisen, hvis du taenker på at investere i en ny lejlighed i København og Aarhus.

Den helt store årsag til det samlede fald er et stort dyk i salget af ejerlejlig­heder.

Salgstalle­ne for marts måned viser et fald i salget af ejerlejlig­heder på 19,2 procent fra marts 2017 i forhold til marts 2018.

– De høje priser på isaer ejerlejlig­heder i København og Aarhus har nået et niveau, mange købere ikke kan vaere med på, vurderer Birgit Daetz, der er kommunikat­ionsdirekt­ør hos Boligsiden.dk.

Fra politisk side har der laenge vaeret et ønske om at forhindre udviklinge­n af en prisboble. Det har blandt andet resulteret i strammere låneregler. Og indgrebet har virket, fortaeller Birgit Daetz:

– Kort og godt betyder det, at det er blevet svaerere at optage afdragsfri­e lån, hvis du ikke i forvejen har en staerk økonomi, og det saetter helt naturligt en begraensni­ng for at købe dyrt for rigtig, mange mennesker.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Køberne kan ikke vaere med
De høje priser på isaer ejerlejlig­heder i København og Aarhus har nået et niveau, mange købere ikke kan vaere med på.
FOTO: HENNING HJORTH Køberne kan ikke vaere med De høje priser på isaer ejerlejlig­heder i København og Aarhus har nået et niveau, mange købere ikke kan vaere med på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark