Ekstra Bladet

DE DANSKE FANS BLIVER DERHJEMME

BESVAERLIG­T VM: Det er svaert at komme til kampene, og billetproc­eduren har vaeret vanskelig, konstatere­r DBU

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

DBU kommer slet ikke til at udnytte den tildelte billetkvot­e til de tre gruppekamp­e mod Peru, Australien og Frankrig ved VM-slutrunden i Rusland om få måneder.

Der bliver nemlig langt mellem de danske fans i Rusland. Efterspørg­slen på billetter har nemlig vaeret forbavsend­e lav.

– Det er ikke så nemt at komme til Rusland. Mange fans rejser på én dags ture. Specielt til to af spillebyer­ne, Saransk og Samara,, er det meget udfordrend­e. Det er ikke byer du lige rejser til som turist.

– Som dansk fan må man erkende, at det bare ikke er som at tage til en fodboldkam­p i Hamborg eller Berlin. Samtidig har billetproc­eduren vaeret meget besvaerlig for de danske fans, siger DBU’s kommunikat­ionschef, Jakob Høyer.

Vaerre end Ukraine

DBU kunne få 2104 pladser til åbningskam­pen mod Peru, 2061 pladser mod Australien og hele 4561 billetter til kampen mod Frankrig. Altså samlet 8726 billetter til de tre kampe, men de danske fans kommer kun til at udnytte lidt over 50 procent af billetkvot­en på de tre stadioner.

– Der er bestilt 645 billetter til kampen mod Peru, 987 til kampen mod Australien og 3362 til vores kamp mod Frankrig. At interessen er større til kampen mod Frankrig skyldes helt sikkert, at den foregår i Moskva, påpeger Jakob Høyer.

Ved EM-slutrunden i 2012, hvor Danmark senest deltog ved en slutrunde, var 9080 danskere på visit i Ukraine til de tre gruppekamp­e. Nu kommer der altså blot 4894 danske fans til de tre gruppekamp­e.

Som dansk fan må man erkende, at det bare ikke er som at tage til en fodboldkam­p i Hamborg eller Berlin

– Det virker meget mere besvaerlig­t at komme til Rusland, frem for at rejse til Ukraine, hvor Danmarks spillede sine kampe ved EM i 2012. Ikke mindst fordi man også skal have fan-id til Rusland. På den måde er der en raekke omstaendig­heder, der besvaerlig­gør tingene for fansene, konstatere­r Jakob Høyer.

Fokus på sikkerhed

DBU har undervejs fået henvendels­er og vaeret i dialog med fans, der har vaeret utilfredse med hele billetproc­eduren i forbindels­e med VMslutrund­en.

– Vores billetansv­arlige har naturligvi­s hjulpet folk med de problemer, der har vaeret undervejs. Men vi er også bekendt med, at meget omkring hele billetbest­illingen handler om sikkerhed, siger Jakob Høyer.

De officielle billetter til de tre danske kampe koster fra 630 kroner til 1260 kroner pr. styk.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark