Ekstra Bladet

KJAERS STØRSTE SEJR

Vi følte, at vi var det bedste hold mod Manchester United, fastslår Sevillas Simon Kjaer

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Han har vaeret skadet i mere end en halvanden måned og har kun fået spilletid i to af de seneste 14 kampe.

Så det var bestemt ikke en Simon Kjaer i spillemaes­sig topform, der gik på banen mod maegtige Manchester United tirsdag aften.

Men det var slet ikke til at se på den smukke grønsvaer, hvor den danske landsholds­kaptajn var et fyrtårn i det centrale forsvar, da Sevilla med 2-1-sejren over Manchester United på Old Trafford spillede sig videre i Champions League.

– Det er vel nok den største kamp, jeg har spillet i klubfodbol­d, for det var historisk for Sevilla at gå videre til kvartfinal­en.

– Underligt nok når nu klubben samtidig har vaeret så staerk i Europa og har vundet tre af de seneste fire gange i Europa League. Men nu er den barriere brudt. Vi er videre, og alt kan ske fra nu af, fastslår Simon Kjaer.

– Vi er glade og på en måde også lettede, for vi har hele tiden følt, at vi var bedre spillende end Manchester. I den første kamp i Sevilla gjorde David de Gea bare forskellen og sørgede for, at vi ikke vandt.

– Men vi havde så meget spil og så mange muligheder, at vi troede på, at det kunne vi skabe igen i returkampe­n – og dermed få det gode resultat, også på en svaer udebane.

Staerke spanske hold

Hvis man isoleret ser på statistikk­en, var det faktisk ingen overraskel­se, at Sevilla sendte maegtige Manchester United ud. Spanske klubber har i 14 af de seneste 18 tilfaelde trukket det laengste strå mod klubberne fra Premier League.

– Manchester United er en kaempeklub og med mange gode spillere, men et godt spansk hold skal jo ikke frygte et godt engelsk hold – det viser resultater­ne i Europa jo tydeligt, fastslår Simon Kjaer.

Den danske landsholds­anfører har én gang tidligere besejret Manchester United. Det var i efteråret 2016, da Fenerbahce vandt 2-1 på hjemmebane i Europa League. Sejren betød, at tyrkerne vandt puljen.

Et godt spansk hold skal jo ikke frygte et godt engelsk hold – det viser resultater­ne i Europa jo tydeligt

 ?? FOTO: PHILIP OLDHAM/BPI/REX ?? Simon Kjaer og Pablo Sarabia saetter en effektiv stopper for Jesse Lingard. Manchester United turde ikke ret meget – og så løb Sevilla med sejren og en plads i kvartfinal­en i verdens staerkeste klubturner­ing.
FOTO: PHILIP OLDHAM/BPI/REX Simon Kjaer og Pablo Sarabia saetter en effektiv stopper for Jesse Lingard. Manchester United turde ikke ret meget – og så løb Sevilla med sejren og en plads i kvartfinal­en i verdens staerkeste klubturner­ing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark