Ekstra Bladet

NU STIGER PRESSET PÅ KEVIN

Kevin Magnussen har fået genopbygge­t sin selvtillid hos Haas, mener teamchef Günther Steiner. Nu skal han levere varen

-

MONTMELÓ (Ekstra Bladet): Romain Grosjean og Kevin Magnussen er de bedste kørere, som et team af Haas’ størrelse kan få.

Eller sådan er opfattelse­n i hvert fald hos teamejer Gene Haas og teamchef Günther Steiner. Uagtet hvad andre mener om de to køreres bedrifter eller narrestreg­er på banen tidligere i deres karriere.

For første gang går den nu 25-årige dansker ind til sin anden saeson i samme kategori for samme team. Derfor stiger forventnin­gspresset også i 2018.

Teamchefen kan sagtens se ham udvikle sig som en Sergio Perez, der først imponerede hos Sauber, fik sparket hos McLaren, før han udfoldede sit talent hos Force India.

– Vi ansatte Kevin, fordi vi troede på ham – ikke fordi vi ikke havde andre muligheder. Han havde også et andet sted at vaere (Renault, red.), fortaeller Günther Steiner efter endt test i Barcelona.

– Vi gik tilbage og så på, hvad han gjorde i juniorkate­gorierne og hans talent. Det skulle bare traekkes ud af ham, efter hvad jeg vil kalde en ret skuffende saeson som McLarens reservekør­er (i 2015, red.), fortsaette­r han.

Flot comeback

– Vi skal bygge vores kørere op igen. Jeg tror, at han nu har troen på sig selv, og hvis vi kan give ham en god bil, kan han levere, hvad vi forventer af ham. I hans anden saeson forventer vi, at han praesterer så langt, som bilen tillader, siger Steiner.

For et år siden skuffede Kevin Magnussen i første løb. Han var helt ved siden af sig selv i den weekend, hvor Haas-raceren havde potentiale­t til at vaere fjerdebeds­t. For så at score en ottendepla­ds og teamets første point i Kina i det efterfølge­nde race.

Danskeren haltede på papiret efter i den interne duel i 2017. Internt efter den forventede tilvaennin­gsperiode regnes Haas-kørerne som taet matchet.

– Vi anser Romain som meget dygtig, for han har vaeret vaeret på podiet – og det har Kevin også – men han har vaeret laenge i Formel 1. Han fik sparket (hos Renault, red.), men vendte tilbage, hvilket siger meget. For det er ikke nemt at gøre comeback. Kevin gjorde det samme, siger Günther Steiner.

– Vi samler vist alle de specielle tilfaelde op her. Det går op for mig, jo laengere vi snakker. Hvorfor gør vi det, spørger teamchefen med et grin.

Vi ansatte Kevin, fordi vi troede på ham – ikke fordi vi ikke havde andre muligheder

– Jeg synes, de begge har et godt talent. De var begge på nippet til at komme ind på et topteam, men klarede det ikke. Derfor er de det bedste valg for os.

– Jeg tror, at de er gode nok til det – men nogle gange er man ikke på det rette sted på det rette tidspunkt. Mangler et af de to elementer, kommer man ikke ind. De vokser med os, og vi vokser med dem, konstatere­r Haas-teamchefen.

I hans anden saeson forventer vi, at han praesterer så langt, som bilen tillader

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark