Ekstra Bladet

NDEPLAGE OM MAELK

- Ehren@eb.dk

har noget at gøre med hans kristne tro:

– Jeg har bare aldrig haft det behov med, at jeg skal i byen hver weekend. Det er megahyggel­igt at vaere i byen og drikke øl, men jeg har aldrig haft behov for bare at drikke igennem.

– Men det har vi måske også gjort et par gange, skyder Mika ind.

Naeste skridt for de indtil for nylig ukendte maend er at finde ud af, hvad succesen skal bruges til. De er blevet hyret til nogle få konfirmati­oner og fødselsdag­e, og en musikvideo­producent har luftet at genindspil­le deres videoer.

– Vi vil gerne kunne leve af vores musik, men vi foretraekk­er selvfølgel­ig, at det bliver ved med at vaere sjovt, og at vores produktion­er ikke mister sjaelen, siger Mika, som for øjeblikket arbejder i Aldi i Store Heddinge.

– Der sidder jeg i kassen. Åh nej, det skulle jeg ikke have sagt, ha ha ha. Der kommer rigtig mange hen til kassen.

Både voksne maend og kvinder, som siger: ’Mine børn elsker dig og det, du og Tobias har lavet’.

– Hvis folk køber en liter maelk, og jeg bipper den, så siger de ’ja, vi skal jo nødig løbe tør’, som vi siger i videoen, griner Mika.

Tobias arbejder som vikar på en Urtekram-fabrik og oplever også at få kommentare­r på gaden:

– Hvis folk ikke beder om at få taget et billede, så råber de måske ’der er ikke mere maelk’ eller hvisker et eller andet.

Benjamin er blevet stoppet en enkelt gang for at skrive en autograf:

– Det var heroppe ved busstoppes­tedet, siger han med et skaevt smil.

– Han er jo profession­el maelkemand og går rundt i hele Danmark og deler maelk ud, pjatter lillebror, mens Tobias indskyder, at han har maelkeskae­g.

– Der er tilsynelad­ende børnefans i at synge om maelk, men er der også damer i maelk?

– Jeg har en kaereste i forvejen. Det har ikke noget med maelk at gøre. Men det, at man er kendt, gør megameget, og så er der mange, der skriver til en, siger Tobias.

Mika og Benjamin er begge ledige på markedet.

– Ja, du kan godt skrive, jeg er on the lookout, siger Mika, hvis storebror også gerne vil have en kaereste.

– Du kan bare skrive, at vi er åbne, men ikke desperate, griner lillebror.

– Er der nogen saerlige praeferenc­er?

– Ja, 182 høj, så skal hun vaere brunette og have krystalblå øjne. Ha ha ha. Mika, Tobias og Benjamin lagde ’Ikke mere maelk’ på YouTube i juli 2017.

Nogle måneder efter likede årets youtuber 2017, Alexander Husum, musikvideo­en og anbefalede dem at laegge den på musiktjene­sten Spotify.

Herfra tog det for alvor fart. Fra at have haft under 50.000 visninger er landeplage­n nu blevet set 3,3 millioner gange. På Spotify er den blevet spillet knap en halv million gange.

– Jeg har betalt 150 kroner for at få fire sange på Spotify, siger Tobias, som tilføjer, at 42 afspilning­er her giver en krone i pengekasse­n.

– Det er meget lidt, men hvis man har meget ude, kan det godt give noget.

Vi synes, at kiksethed er sjovt

 ??  ?? Øl eller maelkesnit­te
Unge maend i 20’erne går normalt mere op i øl og damer end maelk. Ekstra Bladet bad Tobias (tv), Mika og hans bror, Benjamin (th), om at vaelge mellem en kold pilsner og maelkesnit­ter. Tobias og Mika foretraekk­er – trods...
Øl eller maelkesnit­te Unge maend i 20’erne går normalt mere op i øl og damer end maelk. Ekstra Bladet bad Tobias (tv), Mika og hans bror, Benjamin (th), om at vaelge mellem en kold pilsner og maelkesnit­ter. Tobias og Mika foretraekk­er – trods...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark