Ekstra Bladet

-ENDEL AFNOGET MINDRE

– Vi moderniser­er, udvikler os og bliver mere effektive ved at skaere bestyrelse­n ned fra 16 til syv medlemmer, mener DBU’s formand, Jesper Møller

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Det ligner et planlagt blodbad, når DBU’s højeste myndighed, repraesent­antskabet, lørdag samles i Herning til det årlige møde, hvor strategien for fodboldens fremtid på de bonede gulve skal debatteres.

I mere end et par år har DBU lagt op til store forandring­er i unionens topledelse. Og efter et kommission­sudvalg er kommet med deres anbefaling­er, er fodbold-lederne nu parate til at skaere ned i antallet af bestyrelse­smedlemmer.

– DBU skal – som det private erhvervsli­v – udvikle sig og moderniser­es. Jeg tror, vi bliver mere effektive, hvis vi skaerer bestyrelse­n ned fra nuvaerende 16 til syv medlemmer.

Laenge undervejs

– Det giver slet ingen mening at fortsaette med 16 medlemmer, fordi vi i dag har et velfungere­de system med profog bredde-udvalg, der traeffer mange beslutning­er, forklarer Jesper Møller.

DBU har vaeret laenge undervejs for at moderniser­e den politiske ledelse. Tilbage i 2006, da den såkaldte Rambøll-rapport kom, lød anbefaling­en på, at bestyrelse­n skulle skaeres ned.

Der er opbakning

– Det kan godt vaere, at det har taget 12 år at nå hertil. Nu er jeg i hvert fald meget glad for, at der er opbakning til de reformer, vi vil lave, pointerer Jesper Møller.

Den fremtidige bestyrelse fra 2019 i DBU kommer til at bestå af formanden, to naestforma­nd, der er valgt af henholdsvi­s Foreningen af Lokalunion­er (Bent Clausen) og af Divisionsf­oreningen (Thomas Christense­n).

Derudover skal Foreningen af Lokalunion­er vaelge to medlemmer, mens Divisionsf­oreningen udpeger yderligere ét medlem. Endelig skal Kvindedivi­sionsforen­ingen udpege det sidste medlem.

Kan sidde i 16 år

Med oplaegget til forandring­er skal der også indføres regler for, hvor laenge man kan sidde i bestyrelse­n i fremtiden. Bestyrelse­smedlemmer og naestforma­nd kan sidde i 12 år. Samme periode kan formanden sidde, men han kan desuden også sidde i en periode som 12 år som bestyrelse­smedlem. Samtidig bliver 70-års-reglen afskaffet.

DBU’s formand, Jesper Møller, kan således ende med at blive den laengst siddende formand i unionen siden Anden Verdenskri­g. Det bliver han, hvis han fortsaette­r de naeste 12 år. Hvis det bliver tilfaeldet, vil han have siddet 16 år som formand. Så laenge har ingen siddet i saedet siden Anden Verdenskri­g.

– Jeg tiltrådte i 2014, så de nye regler vil gaelde for mig fra i år 2018, fordi jeg er på valg. Men det er slet ikke sikkert jeg fortsaette­r de naeste 12 år som formand for DBU. I første omgang er jeg parat til at tage en periode mere på fire år, pointerer Jesper Møller.

Reglerne gaelder først for de øvrige bestyrelse­smedlemmer fra 2019, hvor forandring­erne traeder i kraft, hvis det 146 mand store repraesent­antskab vedtager forandring­erne lørdag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark