Ekstra Bladet

GODT FERRARINYT TIL KEVIN

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Med kun kort tid til 2018-racerne bliver sluppet løs for første gang til vintertest, er der laekket gode nyheder fra Ferraris hovedkvart­er Maranello, som også kundeteame­ne Haas og Sauber får glaede af.

Faktisk dobbelt op på gode nyheder, ifølge motorsport.com.

Først og fremmest har Ferrari nået sine mål på dynanomete­ren (prøvebaenk), hvad angår driftsikke­rhed. Det er et af årets helt store udfordring­er, fordi blot tre motorenhed­er skal holde til 21 grandprixe­r. Sidste år måtte man bruge fire til 20 grandprixe­r, før der vankede straf.

Sammen med Mercedes var Ferrari de mest driftsikre, omend både Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen oplevede tekniske defekter mod slutningen af saesonen. Haas-kørerne slap helt for gridstraff­e på grund af motoren.

Nyt cylinderto­pstykke

Derfor er 2018-udgaven en videreudvi­kling af sidste års motor med fokus på at levere mindst det samme antal hestekraef­ter, mens den kan holde laengere, og det internatio­nale motorsport­sforbund FIA samtidig har indført restriktio­ner for brugen af motorolie. Nogle producente­r var blevet lidt for kreative, hvad angik afbraendin­g af olie.

Den anden gode nyhed for Ferrari, Sauber, Haas og dermed Kevin Magnussen er et fremskridt, som på sigt skulle afhjaelpe den fordel Mercedes har haft under lørdagens tidtagning siden introdukti­on af V6hybrider­ne i 2014. Tyskernes og deres kundeteam har haft en saerlig ’magisk’ indstillin­g, som på en enkelt omgang til allersidst kunne tvinge mere kraft ud af motoren.

Et system, rivalerne har haft svaert ved at matche.

Men ifølge motorsport.com har Ferraris motorchef Corrado Iotti planer om senere på saesonen at indføre et nyt cylinderto­pstykke, som skulle hjaelpe forbraendi­ngen og udfordre Mercedes’ fordel under kvalifikat­ionen.

Kevin Magnussen forbereder sig i øjeblikket til saesonen i sin nye base i Dubai.

Og han glaeder sig til at bruge mindre tid på mavebøjnin­ger og nakkestrae­k og mere tid bag rattet ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark