Ekstra Bladet

Faerre gik konkurs sidste år

- NIELS FRIIS

Med de sidste konkurstal for 2017 i hus er det tid til at gøre status over året, der gik. Sammenlign­et med 2016 var der et fald på 60 konkurser i bygge- og anlaegsbra­nchen, hvilket svarer til syv procent.

- Et fald i antallet af konkurser i bygge- og anlaegsbra­nchen på syv procent er i sig selv ganske flot, og der er tale om en god udvikling i forhold til 2016, siger Andreas Fernstrøm, analyseche­f i Dansk Byggeri, i en pressemedd­elelse.

- Men - som altid er der et men. I slutningen af året steg antallet af konkurser, når man sammenlign­er med 2016, og i december var der det højeste antal konkurser i branchen nogensinde på en enkelt måned. Man skal dog ikke laegge alt for meget i en enkelt måneds tal, da konkursern­e ikke falder efter et klart system, siger han.

Parakdoksa­lt

Hvis man undrer sig over, at der stadig er mange konkurser, når det ellers går godt i branchen, skal forklaring­en findes i øget konkurrenc­e.

- Det virker dog paradoksal­t, at der er så mange konkurser i en tid, hvor aktivitete­n stiger, og billedet umiddelbar­t er ganske positivt. Det haenger sammen med, at der stadig er så meget kamp om opgaverne i branchen, at det er svaert for virksomhed­erne at skabe store overskud. Hvis noget så går galt, er der ikke nødvendigv­is meget på kistebunde­n at stå imod med, siger Andreas Fernstrøm.

Udsigterne for 2018 er positive, lyder dommen fra Dansk Byggeri.

- Vores indre spåkone siger om 2018, at det tegner til at blive et år, hvor den største udfordring bliver at skaffe den nødvendige og kvalificer­ede arbejdskra­ft. Det betyder samtidig, at vi går ind i et år, hvor vi forventer yderligere

Ansvarsh. chefredakt­ør: Poul Madsen Redaktør: Niels Friis

Layout: Nini Nielsen Produceret af Ekstra Bladet i samarbejde med Media Services ApS og Media Movers Adresse: Borgergade 2, 1300 Kbh. K E-mail: motor@eb.dk Telefon: 70222511 fald i antallet af konkurser i takt med den stigende aktivitet i branchen, slutter Andreas Fernstrøm.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? 2017 bød på faerre konkurser i bygge- og anlaegsbra­nchen, lyder det fra Dansk Byggeri.
FOTO: COLOURBOX 2017 bød på faerre konkurser i bygge- og anlaegsbra­nchen, lyder det fra Dansk Byggeri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark