Ekstra Bladet

Meget dovent postbud

Arbejdsgiv­er bortviste Ulrich for at spille golf Overvågede Ulrich Busch og bortviste ham, selv om han havde fleksibel arbejdstid

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Ulrich Busch fra Risskov ved Aarhus stod til rådighed om aftenen, i sine ferier, og sågar da han var på barsel. Han kunne med andre ord traeffes 24 timer i døgnet, fordi han var ansat i et job uden faste mødetider og med fleksibel arbejdstid.

Som salgschef for ETU Forsikring var den 40-årige assurandør-uddannede Ulrich Busch sin egen herre og kunne således selv planlaegge sin arbejdsdag. Derfor kunne det haende, at han tog nogle timer fri om eftermidda­gen for at spille golf, mens han til gengaeld arbejdede om formiddage­n og aftenen.

Men det skulle han aldrig have gjort.

I august i fjor besluttede hans arbejdsgiv­er, ETU Forsikring, nemlig at overvåge Ulrich Busch via en gps i hans bil. Da hans arbejdspla­ds herefter konstatere­de, at han flere gange i dagtimerne havde vaeret på golfbanen, mente de ikke, at han havde passet sit arbejde ordentligt, og han blev derfor bortvist.

– Det var frustreren­de og rystende at blive smidt på porten på den måde og uden løn. Isaer fordi jeg jo vidste med mig selv, at jeg havde arbejdet mere, end jeg egentlig skulle. Derfor ville jeg heller ikke bare vende den anden kind til og acceptere bortvisnin­gen, forklarer Ulrich Busch til Ekstra Bladet.

Har tabt mindst en halv million

Med juridisk støtte fra fagforenin­gen Frie Funktionae­rer fik Ulrich Busch 27. september i fjor byretten i Sønderborg­s ord for, at han var blevet udsat for en uberettige­t bortvisnin­g. Han fik samtidig tilkendt en erstatning på 385.852 kroner.

Pengene skal kompensere Ulrich Busch for manglende løn, feriepenge og pension samt økonomisk godtgørels­e for den uberettige­de fyring. Ifølge dommen var der intet, der berettiged­e en bortvisnin­g – ikke engang en fyring.

Byretten fastslog således, at man med fleksible arbejdstid­er gerne må spille golf om eftermidda­gen og i stedet arbejde om aftenen.

På mandag 5. februar skal sagen prøves i landsrette­n.

– Jeg håber og tror selvfølgel­ig, at landsrette­n er enig med byretten. Jeg har gode kort på hånden, og det er en vigtig principiel sag, der handler om, hvorvidt man må holde fri, når man er ansat i et fleksjob, siger Ulrich Busch, der er far til en datter på 20 måneder.

Han vurderer selv, at han har tabt mindst en halv million kroner på bortvisnin­gen, som samtidig har vaeret en plet på hans cv.

– Folk tror jo naermest, at jeg har taget af kassen.

– En bortvisnin­g ser jo skidt ud på cv’et, og sagen har siden kostet mig to nye job, siger Ulrich Busch, der i dag begynder som salgschef hos forsikring­sselskabet Almindelig Brand.

En klar overreakti­on

Det har onsdag ikke vaeret muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar til sagen fra direktør hos ETU Forsikring, Peer Heitmann Madsen.

Den juridiske chef hos Frie Funktionae­rer, advokat Claus Carstensen, sagde i forlaengel­se af byretsdomm­en, at det var en 'vigtig afgørelse, fordi den er med til at markere graenserne for, hvad man må og ikke må, når man er ansat med fuld flekstid'.

– Når en kontrakt er uden faste mødetider, kan man ikke bortvise folk for at arbejde på atypiske tidspunkte­r. Ulrich Busch passede sit job og løste sine opgaver til tiden og på en tilfredsst­illende måde, og så er det egentlig lige meget, om det blev gjort formiddag, aften.

– Når vi nu har en dom, der siger, at man ikke kan fyre nogen på det her grundlag, så var det jo en klar overreakti­on fra ledelsen – og den slags sager ser vi flere og flere af, sagde Claus Carstensen til Frie Funktionae­rers hjemmeside, efter at byretten i Sønderborg havde talt.

Ulrich Busch mener, at det har vaeret det hele vaerd at inddrage retssystem­et.

– Det er en principsag for mig.

– Man bør ikke kunne slippe godt fra at behandle ansatte på sådan en måde, siger Ulrich Busch. eftermidda­g eller Et postbud naer byen Vicenza i det nordøstlig­e Italien har fået navnet ’det dovne postbud’ af politiet. Det sker, efter at politiet i postbuddet­s hjem har fundet over et halvt ton uåbnet post, som skulle have vaeret bragt ud.

Politiet siger, at nogle af brevene er stemplet helt tilbage i 2010. Det 56årige postbud kan se frem til en tur i retten.

Byretten fastslog således, at man med fleksible arbejdstid­er gerne må spille golf om eftermidda­gen og i stedet arbejde om aftenen

Det var en vigtig afgørelse, fordi den er med til at markere graenserne for, hvad man må og ikke må

To medarbejde­re i Dansk Reklame Film mistaenkes for at have manipulere­t med data, så nogle kampagner ikke blev vist som angivet.

Det skriver Dansk Reklame Film i en pressemedd­elelse.

Det har ført til bortvisnin­g af de to, ligesom Dansk Reklame Film har overgivet sagen til politiet. Underlever­ingen udgør 95 millioner kroner, som kunderne vil blive kompensere­t for.

 ?? PRIVATFOTO ?? Skidt på cv’et – Folk tror jo naermest, at jeg har taget af kassen. En bortvisnin­g ser jo skidt ud på cv’et, og sagen har siden kostet mig to nye jobs, fortaeller Ulrich Busch.
PRIVATFOTO Skidt på cv’et – Folk tror jo naermest, at jeg har taget af kassen. En bortvisnin­g ser jo skidt ud på cv’et, og sagen har siden kostet mig to nye jobs, fortaeller Ulrich Busch.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark