Ekstra Bladet

KOM UD AF BUSKEN, TINGBJERG

-

chokeret – og siden edderspaen­dt Først bliver man rasende!

Fem tilsynelad­ende unge volds- og haervaerks-maend raserede lørdag et bageri/ restaurant i bydelen Tingbjerg nordvest for København.

Overvågnin­gsbilleder viser med al tydelighed de fem maskerede haervaerks­maend gå amok inde i Alis bageri – imens kunder flygter fra stedet med glassplint­er flyvende om ørerne.

Det hele er overstået på mindre end et minut. Men Alis forretning og livsgrundl­ag er smadret.

Selv siger han dagen efter episoden, at han ikke orker at genopbygge forretning­en.

at haervaerke­t skyldes, at Ali fortaeller selv, han naegter at betale beskyttels­espenge til en gruppe unge maend, der siger, at de kontroller­er Tingbjerg, og at alle butiksinde­havere i området skal betale beskyttels­espenge for at drive forretning i bydelen.

Og det er ikke småpenge, vi taler om. 100.000 kr. afkraevede de ifølge Ali for at undlade at smadre hans bageri.

at politiet får fat i de Jeg håber inderligt, haervaerks­maend, der ødelagde bageriet og restaurant­en.

Og jeg opfordrer dem, der kender noget til episoden, om at henvende sig til politiet med informatio­n om, hvem gerningsma­endene kunne vaere.

Vi skal vise Ali og alle andre i Tingbjerg, at vi tager episoder som denne meget alvorligt. Nogen må vide, hvem de er. En foraelder, en nabo, en kaereste eller bror, som genkender én eller flere på overvågnin­gsbilleder­ne. Da det formodentl­ig ikke er første gang, at denne gruppe opkraever beskyttels­espenge, må der vaere andre butiksejer­e og handlende, der ved, hvem vi taler om.

Tingbjerg! Så kom ud af busken, Og vi skal fra politisk side hjaelpe jer med at få skovlen under de skyldige.

Dette er ikke drengestre­ger eller almindelig haervaerk i den lettere ende af straffereg­istret.

Dette er terror mod et boligområd­e. Mod de butiksejer­e, der siger nej til at underkaste sig de bandekrimi­nelle, der tror, at de kan herske ved vold.

er helt og aldeles uacceptabl­e. Disse gangsterme­toder Det skal straffes hårdt og kontant. Det kan og vil vi ikke acceptere!

Når de skyldige findes, skal de vide, at samfundet ikke ser på denne slags terror mod forretning­sdrivende med milde og forstående øjne.

Er der tale om udlaending­e, skal de selvfølgel­ig udvises for bestandigt.

rose Ali for at stå fast og Endelig vil jeg gerne afvise de kriminelle. Han skal ha’ al mulig støtte og hjaelp til at komme på fode igen.

Endelig skal politiet udvise en total nultoleran­ce over for unge som dem, der forsøger at tage kontrol over et område.

Ting skal have konsekvens, og det må politiet og myndighede­rne sørge for – ligesom de skal have de nødvendige ressourcer til, at det kan ske.

Vi skal vise Ali og alle andre i Tingbjerg, at vi tager episoder som denne meget alvorligt

Laes også reportagen på side 4 og 5

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Peter Skaarup håber inderligt, at politiet får fat i de haervaerks­maend, der ødelagde Alis bageri.
FOTO: ANTHON UNGER Peter Skaarup håber inderligt, at politiet får fat i de haervaerks­maend, der ødelagde Alis bageri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark