Ekstra Bladet

Ville jeg draebe hende, havde jeg hentet en større kniv

Cecilie Danris overlevede med nød og naeppe ekskaerest­ens angreb

- LOUISE SVANE PEDERSEN lsp@eb.dk

En 37-årig mand er tiltalt for forsøg på manddrab begået ved mindst 21 knivstik, som han påførte sin ekskaerest­e Cecilie Danris i hendes lejlighed på Amager 24. maj 2017.

Han stoppede først med at stikke Cecilie, da hun begyndte at sige undskyld

Den tiltalte erkendte i retten, at han havde stukket sin 25-årige ekskaerest­e de mange gange, men han naegtede sig skyldig i drabsforsø­g. Han erkendte, at der var tale om grov vold, men forklarede, at havde han ønsket at draebe sin ekskaerest­e, så havde han hentet en større kniv i køkkenet.

I retten fortalte den tiltalte, at parret havde haft et meget turbulent forhold i løbet af det år, de var kaerester.

Allerede en af de første dage i deres forhold blev Cecilie gravid, og efter hun havde født, blev deres forhold mere komplicere­t, da de ikke kunne enes om samvaeret med datteren.

Gik med kniv

I omkring to uger op til overfaldet havde den nu tiltalte gået rundt med en urtekniv i lommen, da han havde modtaget trusler over telefonen.

Han forklarede i retten, at han troede, han havde modtaget truslerne, fordi Cecilie havde haengt ham ud på Facebook og kaldt ham for paedofil.

Det var denne urtekniv, som han stak sin ekskaerest­e med, efter at han var brudt ind i hendes lejlighed.

I lejlighede­n var også Cecilies spaede datter og hendes mor. Datteren blev ramt af blodstaenk fra de voldsomme knivstik, og imens forsøgte Cecilies mor at traekke den 37-årige vaek fra datteren.

I forbindels­e med en afhøring forklarede den 37-årige, at han ønskede at straffe Cecilie for de smerter, som hun havde påført ham psykisk.

Den forklaring trak han tilbage i retten, og han kom ikke med nogen forklaring på, hvorfor han stak sin ekskaerest­e igen og igen.

Hun sagde undskyld

Den tiltalte forklarede specialank­lager Jakob Buch-Jepsen, at han først stoppede med at stikke Cecilie, da hun begyndte at sige undskyld.

Efterfølge­nde sikrede han sig, at hun stadig var i live, inden han forlod lejlighede­n på Amager.

Han fortalte også i retten, at han var glad for, at der ikke var sket mere med Cecilie, end der gjorde, og at det var godt, at hun overlevede de mange knivstik.

Sagen fortsaette­r senere i denne uge. Der bliver afsagt dom i februar.

 ?? PRIVATFOTO ?? Cecilie Danris blev hårdt kvaestet med 21 knivstik, men overlevede ekskaerest­ens angreb. I retten erkendte han grov vold, men ikke drabsforsø­g.
PRIVATFOTO Cecilie Danris blev hårdt kvaestet med 21 knivstik, men overlevede ekskaerest­ens angreb. I retten erkendte han grov vold, men ikke drabsforsø­g.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark