Ekstra Bladet

Svindlen skruet smart sammen

- Heine@eb.dk

Advokatern­e argumenter­ede for, at de unge er ’på rette vej’, har job eller er under uddannelse, at de har tilstået betingelse­sløst, og at de indtil i dag er ustraffede. Derfor skal de slippe for at komme i faengsel, hvis de holder sig ude af kriminalit­et de kommende to år. Og dommeren var enig.

Den 21-årige mand får således ti måneders betinget faengsel og 150 timers samfundstj­eneste. Kvinden får ni måneders betinget faeng- sel og skal ligeledes i 150 timers samfundstj­eneste.

Fortryder i dag

Under mandagens retsmøde beklagede begge anklagede, at de havde snydt så mange:

– Det er jeg selvfølgel­ig ked af og fortryder rigtigt meget. Jeg har laert af mine fejl og vil betale folk pengene tilbage. Jeg vil gerne videre med mit liv, sagde kvinden, da hun afgav forklaring.

– Hvis jeg kunne skrue tiden tilbage, ville jeg ikke have gjort de her ting. Jeg havde nogle problemer, som jeg ikke vil udtale mig om, lød det fra manden.

Naegter samarbejde

De to var tiltalt for sammen at stå bag de mange svindelnum­re. Men selv om de var kaerester og delte adresse, mens netbrugern­e blev snydt, afviste de begge hårdnakket, at der var nogen form for samarbejde:

– Vi har vaeret kaerester og er det ikke laengere. Men det var ikke noget, vi kørte sammen, forklarede manden, der ikke ville fortaelle, hvor han fik idéen til svindelnum­meret fra. Det ville kvinden heller ikke:

– Jeg husker ikke, hvordan jeg fik idéen, sagde hun.

Ingen af de to ønskede at forklare, hvad pengene er brugt på. Det kom dog frem under retsmødet, at begge var belastede af gaeld og havde familiaere problemer i den periode, hvor svindlen foregik. Ekstra Bladet talte i går med en raekke af de ofre, som de to unge er dømt for at have narret groft. Faelles for ofrene er, at de lod sig narre af annoncer, som var skruet saerdeles udspekuler­et sammen:

– Jeg faldt over annoncen på dba.dk, hvor en dame fra Nordjyllan­d havde sat en computermu­s til salg, fortaeller Anders, der blev snydt for lidt over 500 kroner.

– Jeg fandt hende så selv på Facebook ud fra oplysninge­rne og tjekkede hendes profil.

Hun så meget reel ud og havde også en søn, der ifølge annoncen på dba.dk ikke ville have musen mere. Så taenkte jeg, at det er der ingen, som vil snyde for. Alt fra Facebook-profilen passede jo med det på dba.dk.

Langtfra den første

Men da Anders ikke fik en computermu­s, kontaktede han kvinden via Facebook.

– Hun bad mig ringe og fortalte så, at jeg var ikke den første, der var blevet snydt i hendes navn.

En anden køber Palle blev snydt for 3000 kroner, da han så en trovaerdig annonce for en Sonos-højttaler på dba.dk.

– I butikkerne kostede den 4000 kroner, så det var i min optik ikke en pris, som var for god til at vaere sand. Derudover havde saelgeren andre aktive salgsannon­cer på sin profil med et par gamle vaeglamper og en boremaskin­e.

– Hvad taenker du om dommen?

– At det er en mild straf at slippe med, når man snyder så mange mennesker.

– En del af straffen burde have vaeret ubetinget, så de får en fornemmels­e af, at det her ikke er for sjov. Det er mere retfaerdig­t end denne løftede pegefinger.

Ekstra Bladet kender købernes fulde identitet.

 ?? PR-FOTO ?? Den Blå Avis blev misbrugt til at narre de mange penge ud af netbrugern­e. Nu har to unge med de ’gode tilbud’, der ikke fandtes, fået deres dom.
PR-FOTO Den Blå Avis blev misbrugt til at narre de mange penge ud af netbrugern­e. Nu har to unge med de ’gode tilbud’, der ikke fandtes, fået deres dom.
 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Anonym handel på nettet er nemmere end nogensinde. Det samme er muligheden for at narre andre.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Anonym handel på nettet er nemmere end nogensinde. Det samme er muligheden for at narre andre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark