Ekstra Bladet

FØDEVAREKO­NTROLLEN HAEVNER SIG PÅ TOMS

-

Toms ventede 117 dage med at advare forbrugern­e – vel vidende at der kunne vaere sådanne stykker plast i marcipanbr­ød.

Enhver marcipan-producent bør juble i denne søde juletid, hvor danskerne guffer konfekture for flere hundrede millioner kroner.

Men som Ekstra Bladet forleden kunne afsløre, har landets ellers haederkron­ede gamle slikproduc­ent Toms givet folket en god grund til at fravaelge godter fra fabrikken i Ballerup.

Toms holdt det nemlig i 117 dage hemmeligt for forbrugere i ind- og udland, at der var plasticsty­kker i deres Anthon Berg-marcipanbr­ød.

Det gjorde Toms på trods af, at Toms selv vurderede, at der var kvaelnings­fare, hvis små børn spiste det. Hvilket Toms så formodede børn ikke gjorde.

En for modning, som rystede blandt andre fødevaresi­kkerheds-ekspert

Orla Zinck, som kaldte det et farligt og skandaløst forsøg på at undgå en dyr tilbagetra­ekningssag. Og nu er der tillige nådesløs kritik fra Fødevareko­ntrollen.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i en bødesag, som myndighede­rne, få timer før vi trådte ind i december, fremsendte til direktione­n i Ballerup.

Der er tale om en straf for at ignorere forbrugerk­lagerne og for også at holde sagen hemmelig for fødevaremy­ndighedern­e.

– Fødevarest­yrelsen har givet bøden, fordi vi anser det som alvorligt, at virksomhed­en slet ikke vurderede de produkter, som de i sommer modtog klager over indeholdt fremmedleg­emer,

siger Charlotte Kølln, som er sektionsle­der i Fødevarest­yrelsen.

– Toms foretog sig slet intet. Det er uacceptabe­lt og må ikke kunne ske. Vi ser også med alvor på, at virksomhed­en ikke oplyste til os, at der var kommet disse reklamatio­ner over fremmedleg­emer, fortsaette­r hun.

Toms, som ikke vil medvirke i et interview med Ekstra Bladet, har over for Fødevarest­yrelsen undskyldt sig med, at forbrugerk­lagerne blev fejljourna­liseret.

’Vi har rettet op på problemet og beklager meget denne sag overfor forbrugern­e’, skriver Toms-direktione­ns personlige assistent, Gry Søndergaar­d, i en mail, hvori hun undlader at besvare Ekstra Bladets kritiske spørgsmål.

Toms foretog sig intet. Det er uacceptabe­lt og må ikke kunne ske

 ?? FOTO: BIRGITTE GUDBERG ??
FOTO: BIRGITTE GUDBERG
 ??  ?? Ekstra Bladet onsdag 29. november.
Ekstra Bladet onsdag 29. november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark