Ekstra Bladet

Der er mere at hente på dine lån

-

Er der ikke så meget at hente til privatøkon­omien på dine indlånsren­ter, så bør du kaste et blik på de renter, du betaler for dine lån.

Her kan der sagtens ligge guld for dine fødder, der bare venter på at blive samlet op, hvis du skifter bank.

Mybanker.dk har lavet en oversigt for Ekstra Bladet over, hvor meget de ca. 30.000 personer, der har brugt portalens skift-bank tjeneste det sidste år, har sparet. Og det er ikke småpenge.

I gennemsnit har brugerne f.eks. sparet 6195 kr. om året for et boliglån på 300.000 kr. og 10.160 kr. for et andelsboli­glån på 800.000 kr.

Tager man f.eks. forbrugslå­n, har de utilfredse kunder i gennemsnit betalt 9,25 pct. i rente på deres forbrugslå­n i den bank, de vil skifte fra. De nye banker har tilbudt et tilsvarend­e lån for helt ned til 6,47 pct., mens gennemsnit­tet af de nye tilbud har lydt på 7,15 pct.

– Mange kunder har et misforståe­t loyalitets­forhold til deres banker, siger Peter Jensen, informatio­nschef i Mybanker.

Han mener ligefrem, at folk selv har et ansvar for, at der overhovede­t finder en konkurrenc­e sted imellem bankerne.

– I sidste ende har forbrugern­e selv et ansvar. Hvis der ikke er nogen, der skifter, så er der heller ikke et incitament for de andre banker til at tilbyde nogle lavere renter. Men der ser vi så heldigvis, at folk bliver bedre og bedre til at bruge de online-muligheder, der er i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark