Ekstra Bladet

Politisk flertal klar til at skaere i DR

-

DR har fremover udsigt til at komme på en gevaldig slankekur.

Et flertal i Folketinge­t er nemlig klar til at trimme medievirks­omheden, der får godt 3,6 milliarder skattekron­er om året, når der til årsskiftet skal forhandles et nyt medieforli­g på plads.

Hos Dansk Folkeparti mener man konkret, at DR skal beskaeres med 25 procent, hvilket blandt andet skal ske ved at slanke ledelsen.

– Når vi kommer igennem en medieforha­ndling, så vil besparelse­r i Danmarks Radio også betyde, at der skal spares i ledelsen. Samtidig må vi konkretise­re bestyrelse­ns arbejdsopg­aver og forpligtel­ser.

Har ikke lyttet

Jeg må indrømme, at bestyrelse­n ikke har taget deres arbejde seriøst nok i forhold til det medieforli­g, vi lavede for tre år siden, siger DF’s medieordfø­rer, Morten Marinus.

– Både ledelse og bestyrelse er ansvarlig for, at man ikke har lyttet nok til, hvad man fra Christians­borg ønskede, at DR skulle fokusere på. Man har haft travlt med at konkurrere mod de kommerciel­le medier, siger han.

Hos regeringsp­artiet Venstre bakker man op om DF’s udmelding om besparelse­r og er enig i et niveau på omkring 25 procent. Socialdemo­kraternes

Lønnen til nogle af toplederne i DR er alt for voldsom. Det er en institutio­n, som lever af penge fra skatteyder­ne

medieordfø­rer, Mogens Jensen, har ligeledes meldt ud, at man er klar til at kigge på, om der skal skaeres i DR.

Det samme gør sig gaeldende hos landets fjerdestør­ste parti, Enhedslist­en, hvor man helt konkret ønsker at skaere i i topchefern­es løn:

– Lønnen til nogle af toplederne i DR er alt for voldsom. Det er en institutio­n, som lever af penge fra skatteyder­ne. Derfor må man også fra politisk hold kunne sige, at der skal vaere nogen rimelighed i det, ligesom man i øvrigt også gør med politikern­es løn. Det er helt uholdbart at have en situation, hvor vi har lønning på to – naesten tre gange statsminis­terens løn i DR.

– Vi foreslår, at man ser på, hvad cheferne på de store medievirks­omheder, der i dag får støtte, tjener, og så skal DR-chefer laegge sig omkring gennemsnit­tet. DR skal under ingen omstaendig­heder vaere lønførende, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark