Ekstra Bladet

Det hårde ved børnehjemm­et var isaer uvisheden. Hvad skulle der nu ske med mig

-

Benjamin tog til casting og fik en lille rolle i filmen. Det blev startskudd­et til en lang filmkarrie­re, hvor den lille, charmerend­e dreng fik store roller i ’Den store badedag’ og børnefilme­n ’Det skaldede spøgelse’.

– Det var sjovt at ’leve to liv’. Det var meget en leg for mig.

Det hele kulminered­e i 1994, da Benjamin

MEN DER VAR EN

persons opmaerksom­hed, han ikke ville vaere foruden. Sin fars.

Benjamin var indtil da vokset op uden at kende sin far, der ikke havde vaeret ’klar til’ at påtage sig faderrolle­n før.

– Han mente, at jeg selv skulle vaere gammel nok til at tage stilling til, om jeg ville have en far, fortaeller Benjamin usentiment­alt.

I forbindels­e med filmpremie­ren fik han dog pludselig en opringning: ’Vil du med ud at sejle?’, spurgte hans far i den anden ende af linjen.

– Jeg fik den far, som jeg havde savnet hele mit liv, og fik med tiden et rigtig godt og taet forhold til ham.

For første gang i Benjamins liv, følte han, at han kunne han drage nogle parallelle­r mellem familien Krumborg og hans egen.

Somrene bød på ture til Christians­ø øst for Bornholm i selskab med sin far og halvsøster, som han ikke vidste eksistered­e før nu.

Måske var det skaebnen, der godmodigt sørgede for, at Benjamins far kom ind i hans liv netop på det tidspunkt – eller også var det skaebnen, der på modbydelig vis satte en stopper for den mest lykkelige periode i 13-årige Benjamins liv.

I HVERT FALD FIK

hans mor konstatere­t lymfekraef­t og kaempede en lang og hård kamp. Efter to år måtte hun give op.

– Det var hårdt. Men jeg havde nok indstillet mig på, at jeg kunne miste hende til kraeften. Hun havde vaeret syg i to år, så det var ikke det samme som at miste hende i en trafikulyk­ke.

– Hvordan indstiller man sig – som 13-årig – på at skulle miste sin mor?

– Det er måske en forsvarsme­kanisme. Jeg ville ikke knytte mig for meget til det, svarer Benjamin, der dagen efter sin mors død tog til et sportsstae­vne.

– På den måde holdt jeg mig i gang og kunne holde følelserne lidt på afstand.

I DAG ER BENJAMIN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark