Ekstra Bladet

Drab til søs

-

I Danmark er der kun sket få maritime drab de seneste 25 år. Det mest blodige var massakren på den tyske coaster M/S Bärbel i august 1993, hvor fem søfolk bogstaveli­g talt blev slagtet med en økse i Nordsøen og smidt over bord.

Et enkelt lig – kaptajnen – gik i et hollandsk fiskergarn en måned senere.

Sølet ind i blod fra agter til staevn drev Bärbel rundt på havet ud for den jyske vestkyst. En russisk sømand blev reddet af Søvaernets helikopter, mens han klamrede sig til en dokumentma­ppe indeholden­de 60.000 D-mark. Over for politiet haevdede han, at han havde handlet i nødvaerge og selvforsva­r under et mytteri.

Bärbel blev slaebt til Esbjerg, hvor den bjaergede sømand blev sigtet for drab. Under varetaegts­faengsling­en blev han udleveret til Tyskland, hvor han dog blev frikendt på grund af manglende beviser.

Tv-vaerts tragedie

I sommeren 2007 udviklede et bådtyveri sig til dobbeltmor­d, da en 25-årig mand fra AErø slog aegteparre­t Ruth og Finn Teisen ihjel på deres store motorbåd. Parret var foraeldre til datidens populaere børne-tv-vaert Kjetil Teisen.

Gerningsma­nden, som blev erklaeret sindssyg, stak aegteparre­t ihjel med en kniv og viklede bagefter de draebte ind i skibets ankerkaede, inden han smed dem over raelingen.

De to sammenbund­ne lig blev først fundet få dage før jul 2007 – et halvt år efter drabene – da to sildetrawl­ere fik dem i garnet vest for Bagenkop på det sydlige Langeland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark