Ekstra Bladet

18-årig bilist kørte råddent

Det er jo helt sindssygt og bindegalt at køre på den måde, siger bilforhand­ler Karsten Christense­n

- CLAUS JESSEN claus.jessen@eb.dk

Alle bilerne skal lakeres om, og det bliver aldrig det samme, selv om maleren gør et fint stykke arbejde De foreløbige skader er opgjort til 360.000 kroner

Det kommer til at koste kassen for en 18-årig bilist, at han lørdag aften sammen med nogle kammerater kørte pil-råddent ved Vejle Biler A/S' forretning på Andkaervej i Vejle.

Hele tyve biler blev ramt af omkring et tusinde stenslag og står nu for at skulle lakeres om. Flere smadrede ruder skal også udskiftes.

Stenene fra vejbelaegn­ingen blev nemlig slynget rundt, da manden lavede hjulspin og kørte i cirkler med høj fart.

Et vidne til den hasardered­e kørsel måtte springe for livet, da bilisten angiveligt forsøgte at køre ham ned.

I følge Sydøstjyll­ands Politi er den 18-årige nu sigtet for både haervaerk og for at have forvoldt fare på liv og førlighed.

– Det her er brandaerge­rligt. Det er jo helt sindssygt og bindegalt at køre bil på denne måde, siger direktør Karsten Christense­n til Ekstra Bladet.

I følge Karsten Christense­n blev der mandag fundet omkring et tusinde stenslag på de nye – eller naesten nye demobiler.

– De foreløbige skader er opgjort til 360.000 kroner, men beløbet kan nemt vokse.

– Jeg er virkelig traet af det her. Alle bilerne skal lakeres om, og det bliver aldrig det samme, selv om maleren gør et fint stykke arbejde. Hertil kommer, at det vil tage mindst halvanden måned, før vi kan saette bilerne til salg. Vi befinder os midt i ferietiden, og det er svaert at få alle biler lakeret hurtigt. Nu har vi for fire millioner kroner biler stående, som ikke kan saelges, konstatere­r Karsten Christense­n.

Snuppede nummeret

Det 32-årige vidne, som tilfaeldig­t så, hvordan den 18årige fører af udenlandsk herkomst kørte, fik taget nummeret på bilen.

– Heldigvis fik vi nummeret, og ifølge politiet er hverken bil eller nummerplad­e stjålet. Så nu retter vi vores krav mod mandens forsikring­sselskab, og så gør de formentlig­t regres mod den 18-årige, siger Karsten Christense­n.

Netop fordi vidnet hurtigt slog alarm, lykkedes det hurtigt betjentene at finde den 18-årige vanvids-bilist i området og anholde ham.

Manden er ifølge politiet uden fast bopael i Danmark.

 ?? FOTO: MADS HANSEN ?? VW Vejle har fået ødelagt biler ved haervaerks race på deres grusplads. Et par af bilerne er skadet for mange tusinde kroner . Karosserit­ekniker Lars Bach og saelger Mads Christense­n kigger på skaderne.
FOTO: MADS HANSEN VW Vejle har fået ødelagt biler ved haervaerks race på deres grusplads. Et par af bilerne er skadet for mange tusinde kroner . Karosserit­ekniker Lars Bach og saelger Mads Christense­n kigger på skaderne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark