Ekstra Bladet

TROFAST TURIST

54 ferier på samme hotel

- KICKI SØS BENGTSEN PRIVATFOTO

Mange forbinder måske rejser med at udforske verden og opleve nye kulturer og steder, men for 71-årige Ingelise Brandi er det noget helt andet, der er afgørende for valget af feriedesti­nation.

Hos Ingelise er det nemlig trygheden, der er det vigtigste, og derfor kan hun til oktober for 55. gang indlogere sig på det samme hotel i Alanya i Tyrkiet.

Jeg har en taet kontakt med tjenerne og de øvrige ansatte, og de passer på mig, nu hvor jeg er alene

I 1972 tog Ingelise af sted med sin nu afdøde mand, Svend, til hotellet ’Family Life Pascha Bay’, og for hende var det så saerlig en ferieoplev­else, at hun siden hen har valgt at rejse dertil flere gange om året.

– Det er så fantastisk et hotel, og det ligger så pragtfuldt. Jeg har en taet kontakt med tjenerne og de øvrige ansatte, og de passer på mig, nu hvor jeg er alene, fortaeller Ingelise, som mistede sin mand for fem år siden.

’Mama’-Ingelise

Parret havde vaeret gift i 39 år, og derfor var det utrolig svaert for Ingelise pludselig at skulle alene af sted blot fem måneder senere.

– Jeg havde det rigtig skidt i flyveren på vej derned. Der graed jeg virkelig meget, men som mit barnebarn sagde: ’Bedstemor, hvis du ikke tager derned nu, kommer du aldrig dertil igen’, og det tror jeg, hun havde ret i.

Gennem årene har Ingelise Ingelise holder meget af et specifikt hotel i Alanya i Tyrkiet – så meget at hun snart besøger det for 55. gang. Personalet kender hende så godt, at de kalder hende ’mama’. og hendes mand også haft deres børn og børnebørn med på hotellet, og derfor har hele familien et saerlig bånd med de ansatte, som passer ekstra godt på Ingelise, nu hvor hun kommer der alene.

– De bliver naesten fornaermed­e, når jeg ikke fortaeller, jeg tager ind til byen, eller hvis jeg ikke kommer ned til dem om aftenen, griner Ingelise, som bliver kaldt ’mama’ af de ansatte:

– Så spørger de: ’Hvor har du vaeret hele dagen, mama?’, fortaeller den rejseglade pensionist og fortsaette­r:

– Jeg føler mig rigtig tryg dernede. Den ene gang, kort efter min mand døde, brød jeg fuldstaend­ig sammen, og der var de klar med det samme til at trøste mig.

Det er dog ikke kun Tyrkiet, som Ingelise flittigt besøger. Hun rejser minimum fem gange om året – to gange til Tyrkiet, to gange til Mallorca

og en gang til Gran Canaria.

– Jeg bruger hele min pension på at rejse, griner hun og fortaeller, at hun naermest kender de ansatte hos rejseselsk­abet Tui, som hun altid bestiller sin rejse gennem.

– Nu er der jo sket meget, men førhen kom de altid hen og hilste på mig.

Terrorfryg­t i Tyrkiet

Selv om der har vaeret en del terror på tale i forbindels­e med Tyrkiet som rejsedesti­nation, så er det aldrig noget, Ingelise har vaeret nervøs for.

– Jeg ved godt, der er mange, der ikke tør tage derned på grund af problemern­e med regeringen, men jeg har aldrig frygtet noget, siger Ingelise.

På trods af den tidligere nedgang af danske turister i Tyrkiet så viser en spritny undersøgel­se hos Tui, at mange danskeres favorit-hotel

denne sommer rent faktisk er det samme som Ingelises:

Over 1000 danskere har nemlig kastet deres kaerlighed på netop dette tyrkiske hotel i juli måned, og dermed ligger det på førsteplad­sen over sommerens mest populaere hoteller.

– Gaester, der er vant til at rejse til Tyrkiet, lader sig ikke skraemme så let. De har deres favorithot­eller og velkendte områder, hvor de ved, at de får en god ferie til få penge. Det er mere de potentielt nye kunder, der desvaerre udebliver, siger Nikolai Johnsen, pressechef i Tui.

Hos Bravo Tours genkender de også den stigende popularite­t for Tyrkiet:

– Vi har samlet set omkring 6000 gaester i Alanya-/Sideområde­t og 3500 gaester i Marmaris-området her hen over sommeren. Vi oplever en stor fremgang på vores rejser til Tyrkiet, og vi ser nogle klare tendenser på, at Tyrkiet er på vej tilbage, siger Thomas Høeg, marketingc­hef hos rejseselsk­abet

Bravo Tours, og fortsaette­r:

– Kigger vi på volumen, så er Tyrkiet stadig ikke på niveau med det, vi så for år tilbage, men vi kan se, at vores afgange bliver udsolgt langt hurtigere end sidste år. Den tendens har vi set siden maj – og ser vi frem i tiden, er situatione­n den samme.

Jeg føler mig rigtig tryg dernede

Efter 35. gang fik Ingelise et gavekort af Startour (nu Tui). Tv. Stig Elling og hendes afdøde mand th.

 ??  ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Tyrker-tro
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Tyrker-tro
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark