Ekstra Bladet

SABROTAGE MOD LØKKES DRØM

DF: Touren skal ikke over Storebaelt

-

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen har valgt at saette alle sejl ind på, at Tour de France kommer til Danmark.

I dag tager Løkke på charmeoffe­nsiv i det franske, hvor han mødes med den franske praesident, Emmanuel Macron, og hvor de sammen vil overvaere 17. etape.

Forud for etapen holder statsminis­teren og den franske praesident et frokostmød­e.

Under besøget vil statsminis­teren også følge op på Danmarks bud på at vaere vaert for starten af Tour de France ved den såkaldte Grand Départ i 2019, 2020 eller 2021.

– Samtidig er det perfekt, at vi mødes i forbindels­e med Tour de France, så jeg igen kan slå et slag for, at Danmark bliver vaert for Tour-starten. Danmark er en stor cykelnatio­n, og det vil give genlyd i verden, hvis Tour-feltet krydser Storebaelt­sbroen, kører gennem Odense og forbi Jellingste­nen.

Vil brande Danmark

– Touren er verdens tredjestør­ste sportsbegi­venhed, som millioner af mennesker ser, så det vil brande Danmark på en måde, som meget få begivenhed­er kan, siger statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen i en pressemedd­elelse.

– Danmark er godt klaedt på til at vaere vaert for Tourstarte­n. Vi har før arrangeret et verdensmes­terskab og haft Giro d’Italia på dansk jord. Men det er vigtigt, at vi løbende markerer os som et oplagt valg, lyder det fra statsminis­teren.

Lars Løkke Rasmussen er erklaeret cykelfan og har flere gange deltage i Team Rynkeby, der afholder velgørende cykelløb fra Danmark til Paris.

Derudover afvikler Løkkefonde­n, hvor Sólrun Løkke Rasmussen har overtaget formandspo­sten, også cykelløb for udsatte drenge rundt omkring i Danmark.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERIK EGVAD PETERSEN ?? I dag tager Løkke på charmeoffe­nsiv i det franske, hvor han mødes med Emmanuel Macron, og hvor de sammen vil overvaere 17. etape af Tour de France – det sker dog ikke på cykel.
FOTO: ERIK EGVAD PETERSEN I dag tager Løkke på charmeoffe­nsiv i det franske, hvor han mødes med Emmanuel Macron, og hvor de sammen vil overvaere 17. etape af Tour de France – det sker dog ikke på cykel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark