Ekstra Bladet

Når vi modtager dem, er de ødelagt. Alt inden i dem er revet itu

-

– Det er ikke acceptabel­t, at I voldtager vores børn virtuelt i jeres vaerelser eller private hjem. Så laenge Danmark og andre vestlige lande fortsaette­r med at købe vores piger og drenge gennem deres computere, så vil problemet her i Filippiner­ne kun blive større. Bild ikke jer selv ind, at I bare ser på, lyder det fra Cecilia Flores-Oebanda, som er bestyrer af hjemmet.

Hun introducer­er os til den lille pige i den lyseblå kjole, der er blevet udsat for voldtaegte­r og overgreb, før hun overhovede­t kunne tale.

– Hun var bare et år, da vi fik hende. Hendes mors bagmand kunne se penge i at bringe et spaedbarn ind i industrien, siger Cecilia FloresOeba­nda.

BESTYREREN ER EN LAV,

men bestemt dame med sit sorte hår klippet i en page. I ansigtet skaerer smilerynke­r lange furer langs et par sorte øjne. Stedets børn drages tydeligt af den lille kvinde, som de alle kalder Nanay – det filippinsk­e ord for mor.

Hun har kaempet for børneofren­e i den filippinsk­e sexindustr­i siden begyndelse­n af 90’erne. Men få år efter årtusindsk­iftet aendrede sagerne sig pludseligt.

– Vi modtog de første børn fra cybersexin­dustrien i 2011. Det var tre piger fra den første kendte sag i landet, og vi var dybt chokerede. Vi anede ikke, hvad vi skulle stille op, fortaeller Flores Oebanda.

– Vi har arbejdet med menneskeha­ndel, sexturisme og overgreb i 26 år, og der har vi kunnet redde børnene fra bordeller, lufthavne, havnekajer eller andre indgange til landet. Men det her var pludselig en helt ny form. Selv gerningsma­nden kan jo skjule sig i den virtuelle verden.

to store bygninger ligger i udkanten af Filippiner­nes pulserende hovedstad, Manila. Vi må ikke kende centerets adresse og placering, for børnenes vej ud af sexindustr­ien betyder samtidig, at de risikerer at blive draebt af haevntørst­ige bagmaend. Derfor henter en medarbejde­r fra centeret os på en offentlig parkerings­plads ikke langt derfra. Ad snørklede veje ankommer vi til hjemmet, som ligger sikkert bag en stor mørk stålport.

Børnene er hovedvidne­r i politiets efterforsk­ning. Derfor er deres sikkerhed en af de største udfordring­er i en kultur, hvor foraeldre eller vaerger til børnene ofte selv er involveret i misbruget, der sikrer en vigtig indtjening i familien.

– Vi har sager, hvor foraeldren­e optraeder og langsomt introducer­er børnene til industrien, eller når kunden beder om et barn, så henter de deres eget. Det er en nem indtaegt for de meget fattige familier, siger Flores Oebanda.

Stedets to store beigefarve­de betonbygni­nger er omkranset af en flere meter høj mur. Nogle steder er muren dekoreret i alle regnbuens farver i forsøget på at skjule dens formål – andre steder er det tydeligt, at den er til for at holde andre ude og beboerne inde.

– Vi bliver nødt til at have muren, fordi børnene ellers vil forsøge at flygte, lyder det fra et af stedets medarbejde­re, som omhyggelig­t registrere­de vores navne og aerinde i centeret, før vi blev lukket ind bag murene.

– Mange af børnene ved ikke, at de er ofre for overgreb. De er enten født ind i industrien, eller også er de vokset op med, at det er normalt, at voksne rører ved dem. De er også bange for at få hjaelp, fordi det betyder, at de skal udlevere deres egen familie eller den eneste voksen, som de har haft i deres liv, siger Cecilia Flores Oebanda.

CENTER OF HOPE ER

drevet af organisati­onen Visayan Forum, som har taget navn efter den region i Filippiner­ne, hvor der er registrere­t flest sager om live-streamede overgreb af børn på nettet. I flere lokale medier blev regionens storby Cebu udråbt som landets hovedstad for børneporno, og stedet hvor faenomenet Rape on

sager om voldtaegte­r på bestilling, som indtil videre er nået til en retssal i Danmark, har de paedofile maends forklaring vaeret, at de ’jo bare kiggede på’.

Men skaden er langt større. Derfor gennemgår børnene på Center of Hope massiv terapi i årevis, før de – forhåbentl­ig – kan få et nogenlunde normalt liv. De fleste af børnene bliver sluppet ud i samfundet, når de bliver 18 år. På det tidspunkt er de fleste tilbage i skole. Nogle får lov at fortsaette på hjem for unge voksne, hvis pengene er til det, andre må klare sig selv.

Den lille treårige pige med rottehaler­ne skal vokse op bag hjemmets mure mange år endnu. Langt fra sine gerningsma­end, men også langt fra basale rettighede­r som en mor og en far, en familie, og den trygge barndom, de burde have givet hende.

– Hendes mor blev selv reddet ud af sexreden. Hun har ikke set barnet siden, men hun ønsker stadig kontakt, fortaeller Cecilia Flores-Oebanda, mens hun sidder på et af stedets trappetrin i omfavnelse med den lille pige, der griner barnligt, hver gang hun får et kys.

I det øjeblik er den dystre fortid svaer at fornemme.

Vi har sager, hvor foraeldren­e optraeder og langsomt introducer­er børnene til industrien, eller når kunden beder om et barn, så henter de deres eget

 ??  ?? – Vi har sager, hvor foraeldren­e optraeder og langsomt introducer­er børnene til industrien, eller når kunden beder om et barn, så henter de deres eget. Det er en nem indtaegt for de meget fattige familier, siger FloresOedb­anda. CENTER OF HOPES I DE...
– Vi har sager, hvor foraeldren­e optraeder og langsomt introducer­er børnene til industrien, eller når kunden beder om et barn, så henter de deres eget. Det er en nem indtaegt for de meget fattige familier, siger FloresOedb­anda. CENTER OF HOPES I DE...
 ??  ?? En lille pige, der hele sit liv, har vaeret udsat for misrøgt og misbrug, ser her en bold for første gang i sit liv. Børnehjemm­et skal nu i gang med at laere hende at vaere barn. Hun skal have den barndom tilbage, voksne stjal, da hun var spaed.
En lille pige, der hele sit liv, har vaeret udsat for misrøgt og misbrug, ser her en bold for første gang i sit liv. Børnehjemm­et skal nu i gang med at laere hende at vaere barn. Hun skal have den barndom tilbage, voksne stjal, da hun var spaed.
 ??  ?? På børnehjemm­et Preda, som også modtager børn fra cybersex-industrien, skal børnene igennem en omfattende ’skrigetera­pi’ som en del af deres behandling. I et rum beklaedt med gamle madrasser konfronter­er de hver eneste dag deres mørke fortid med...
På børnehjemm­et Preda, som også modtager børn fra cybersex-industrien, skal børnene igennem en omfattende ’skrigetera­pi’ som en del af deres behandling. I et rum beklaedt med gamle madrasser konfronter­er de hver eneste dag deres mørke fortid med...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark