Ekstra Bladet

Klima-kampen kan ikke vente

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Jeg synes, det er skraemmend­e at laese nyheder om klimaet på hele kloden.

Fra nord til syd og fra øst til vest er mennesker ramt af naturkatas­trofer. Det burde virkeligt få folk til at vågne op og indse, at det er på tide at kaempe for Moder Jord, så det ikke ender meget vaere, end det er nu.

I Asien har massiv nedbør vaeret skyld i, at en masse mennesker døde, og mange mistede deres hjem på grund af mudderskre­d. Det samme er sket i to lande i Sydamerika.

I Spanien er de også ramt på grund af klimaforan­dringer; 30. juni var der regnvejr i byen Girona i Catalonien. Der faldt op til 50 millimeter vand på en halv time, og nu er Spanien så ramt igen med temperatur­er på op omkring 50 grader

12. juli skete det så på Antarktis; et kaempe isbjerg på billioner af tons og naesten dobbelt så stort som Fyn braekkede af.

Alle disse ting burde virkelig få folk rundt omkring til at forstå, at det er alvor, og at det, der som der bliver sagt i filmen ’Before the Flood’ er sandt, praecis som de advarsler, Stephen Hawkings er kommet med.

Det er nu, disse advarsler fra Moder Jord skal tages alvorligt, da det berører os alle.

Jeg tror på, at det bedste at gøre er at stemme på nogle politikere, som virkelig vil gøre alt for at mindske CO2-udledninge­n.

At minimere udledninge­n af CO2 på hele kloden er den eneste måde at få kloden tilbage til normal og ikke vaerre tilstand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark