Ekstra Bladet

Revisor smider tobaksenke på porten

MANGLEDE INDSIGT: Ny revisor i Tineke Faerchs pengetank – igen igen igen

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

Det er ikke nemt at holde styr på revisionen i den styrtende rige tobaksenke Tineke Faerchs selskab SF-Gruppen.

Deloitte, som er et af verdens førende revisionss­elskaber, er nu løbet skrigende vaek fra arbejdet med selskabet, som bedst kan betegnes som en bugnende pengetank.

’Vi har valgt at fratraede som revisorer for selskabet som følge af manglende samarbejde, herunder om indsigt i dattersels­kabs forhold’, skriver revisor Jens Baes i sin meddelelse til Erhvervsst­yrelsen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at Skat jagter Tineke Faerch og SF-Gruppen på grund af et ulovligt og ubeskattet lån på over 16,7 mio. kr. til en hollandsk fond.

Ny revisor også kritisk

Overførsle­rne undersøges som forsøg på at slippe for at betale skat af anseelige summer, som angivelig er brugt på at skaffe Tineke Faerchs søn, Erik Faerch, tag over hovedet i Portugal.

Lånet er nu ifølge skatteadvo­kat Torben Bagge formentlig­t pga. renter vokset til godt 17 mio. kr.

De kritiske bemaerknin­ger i regnskaber­ne om million-lånet har dog ikke aendret sig markant efter skiftet af revisor. Den nye revisor fra revisionsf­irmaet BDO tager i lighed med sin flygtende forgaenger forbehold for skatterode­t.

Søn sparkede revisor ud

’Hvis Skat får medhold i sin opfattelse af sagen, kan ledelsen ifalde ansvar’, lyder det bl.a. fra revisor, som her naevner, at selskabet og anpartshav­eren ikke er enige i Skats vurdering af sagen, som ikke er ’endeligt afgjort endnu’.

Revisorflu­gten gav ledelsen i SF-Gruppen, som Tineke Faerch er eneejer af, travlt med at finde en ny revisor.

Det er langtfra første gang, at revisor har forladt Tineke Faerchs pengetank i utide. Sidste gang skete det i januar 2014 – dog med omvendt fortegn. Da gav hendes søn, Erik Faerch, som efterfølge­nde er blevet indsat som direktør i pengetanke­n, efter eget udsagn revisor en ’kraftig reprimande’ for hans kritiske påtegninge­r i 2013regnsk­abet.

Tineke Faerch var i knap 48 år gift med Stener Faerch, som blev rig på bl.a. aktier i Skandinavi­sk Tobakskomp­agni, og arvede efter hans død i 2005 hans investerin­gsporteføl­je på anslået 90 mio. kr. samt aktier i Faerch Holding.

Erik Faerchs mor har da også råd til at skifte revisor, lige så tit hun og sønnen ønsker. Seneste regnskab for SF-Gruppen viser en gylden kassebehol­dning på svimlende 358 mio. kr.

Ekstra Bladet ville gerne have den bortløbne revisor til at uddybe samarbejds­problemern­e med SF-Gruppen:

– Jeg har tavshedspl­igt, så jeg har ingen kommentare­r. Kan du have en rigtig god dag, lød det dog fra Jens Baes. Tineke Faerch har råd til at skifte revisor, lige så tit hun og sønnen ønsker. Seneste regnskab for SF-Gruppen viser en kassebehol­dning på 358 mio. kr.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Har penge nok
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Har penge nok

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark