Ekstra Bladet

Kessler-afbud åbner for Patrick – Der kommer én fra Skandinavi­en med i turneringe­n i supermelle­mvaegt, siger Kalle Sauerland, der naevner Patrick Nielsen og Erik Skoglund som kandidater­ne

BOKSNING

- MADS GLENN WEHLAST – Hvilke skandinavi­ske emner er der? mgw@eb.dk

Mikkel Kessler har afslået det wildcard, han blev tilbudt, og det åbner helt nye muligheder for Patrick Nielsen. Det kom måske lidt uventet for Mikkel Kesslers internatio­nale manager og promotor, Kalle Sauerland, da den 38-årige bokser sent onsdag aften via Jyllands-Posten meddelte, han ikke tager imod det wildcard, han ellers er blevet tildelt til den nye, store turnering, World Boxing Super Series.

Ekstra Bladet kunne tidligere onsdag løfte sløret for, at Mikkel Kessler efter et bestyrelse­smøde var tildelt turneringe­ns eneste wildcard, men det gør han ikke brug af, fordi han ikke føler sig parat til at traede ind i den store turnering.

– Jeg har ikke talt med Mikkel og ventes først at gøre det i løbet af i dag eller i morgen, siger Kalle Sauerland, der ikke er chokeret over Kesslers udmelding og fravalg til turneringe­n.

Mange spørgsmål

– Mikkel har altid mange spørgsmål. Nu vil jeg tale med ham. Og den snak holder vi helt for os selv. Det vedkommer ikke medierne, hvad vi taler om, siger Kalle Sauerland.

Med Mikkel Kesslers nej, åbner det muligheden for andre skandinavi­ske boksere i den store turnering, hvor de 16 navne skal på plads senest onsdag i naeste uge, hvor bestyrelse­n bag World Boxing Super Series skal godkende navnene i de to vaegtklass­er – supermelle­mvaegt og cruiservae­gt.

– Skandinavi­en bliver repraesent­eret i turneringe­n, fastslår Kalle Sauerland overfor Ekstra Bladet.

– Erik Skoglund er gået ned fra letsvaerva­egt til supermelle­mvaegt og er aktuelt rangeret som nummer tre hos IBF, men der er også Patrick Nielsen, som lige nu er nummer to hos WBA.

– Vi skal diskutere emnerne til turneringe­n på bestyrelse­smødet i naeste uge, siger Kalle Sauerland til Ekstra Bladet.

Betingelse­n for at komme ind i turneringe­n er, at man i et af de fire store forbund er rangeret mellem nummer 115 på ranglisten. De betingelse­r opfylder både Erik Skoglund og Patrick Nielsen, selv om man kan undre sig over Patrick Nielsens aktuelle placering som nummer to hos WBA, når han kun har bokset én kamp på 18 måneder.

Besynderli­gt

Nu vil jeg tale med ham. Og den snak holder vi helt for os selv. Det vedkommer ikke medierne, hvad vi taler om

Faktisk er han avanceret fra fjerde til andenplads­en den seneste tid. Det forekommer endnu mere besynderli­gt.

Hos boxrec., der er den uafhaengig­e rangliste, er Patrick Nielsen blot nummer 28 på listen og faktisk kun nummer to blandt de danske boksere i vaegtklass­en. Lolenga Mock er gået forbi ham.

Hos EBU, det europaeisk­e forbund, er Patrick Nielsen rangeret som nummer 11, men det er i letsvaerva­egt.

 ?? FOTO: RITZAU/ERNST VAN NORDE FOTO: AP ?? Ny chance dages karantaene har tidligere Chelsea-spiller Oscar fået for at skabe tumult under en kinesisk fodboldkam­p mellem Shanghai SIPG og Guangzhou FC.
FOTO: RITZAU/ERNST VAN NORDE FOTO: AP Ny chance dages karantaene har tidligere Chelsea-spiller Oscar fået for at skabe tumult under en kinesisk fodboldkam­p mellem Shanghai SIPG og Guangzhou FC.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark