Ekstra Bladet

Fest i Helvede

Superbande­t Prophets of Rage fyrede op under Copenhell

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Hvad skal der til for at vaelte en metalfesti­val?

I aftes på Copenhell var svaret såmaend et gammelt funkrockba­nd og et par endnu aeldre rappere.

Prophets of Rage består af Rage Against the Machine minus sanger Zack de la Rocha, men til gengaeld plus BReal fra Cypress Hill samt ikke mindst ikonet Chuck D fra legendaris­ke Public Enemy, der også har udlånt DJ Lord.

Amerikaner­ne smed en herlig omgang underholdn­ing lige i smasken på et mildest talt modtagelig­t og godt bedugget publikum, som hoppede op og ned og lidt til siden foran hovedscene­n til tonerne af de revolution­aere slagsange.

Folket festede faktisk, så man skulle tro, lyrikken handlede om skummende fadøl og ikke voldelig opstand.

Vaerdig Chuck

Prophets of Rage spillede primaert skaeringer fra Rage Against the Machines ret ensporede repertoire, men nøglenumre­ne ‘Bombtrack’, ’Bullet in the Head’ og ’Killing in the Name’ virker stadig, selv om den åbne hovedscene var lidt for åben til, at der blev skabt spraengfar­lig trykkogers­temning.

Nostalgien var tryg.

Midtvejs overgav metalhoved­erne sig minsandten til et hiphopmedl­ey bestående af blandt andre ’Insane in the Brain’ og ’Jump Around’, og selv under de noget cirkusagti­ge forhold var det en fornøjelse at opleve Chuck D bevare både sin vaerdighed og pondus.

I et haesblaese­nde og kaotisk saet på fem kvarter var der også tid til at hylde Chris Cornell, som trioen fra Rage Against the Machine samarbejde­de med i Audioslave.

Den afdøde sanger fik en stor hånd af forsamling­en, men Copenhells vist hidtil største jubelbrøl kom, da Tom Morello vendte sin guitar, og der stod ’Fuck Trump’ på bagsiden.

Den spade elskede alle.

Se flere anmeldelse­r fra Copenhell på eb.dk/musik

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Tom Morello fra amerikansk­e Prophets of Rage, der udsender debutalbum midt i september.
FOTO: PER LANGE Tom Morello fra amerikansk­e Prophets of Rage, der udsender debutalbum midt i september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark