Ekstra Bladet

SOM EN HVID TORNADO Jeg slår graes om fredagen – basta

- MATHILDE KØHL mak@eb.dk PRIVATFOTO

Langt de fleste ville nok gemme sig i en kaelder eller som minimum søge daekning indenfor, hvis en tornado slog et smut forbi deres hjem. Men så findes der også dem, som bare hellere vil slå graesset.

Sådan gjorde den canadiske mand Theunis Wessels i hvert fald. Mens en tornado fredag turnerede rundt taet på hans hus i Three Hills i Alberta, valgte Wessels at finde sin graesslåma­skine frem.

Det var Wessels kone, Cecilia Wessels, der fangede det vilde billede af sin mand, som slår graesset med tornadoen i baggrunden.

Ifølge hende var han helt bevidst om, at der var en tornado bag ham, skriver BBC, der har talt med parret.

Opdaget af datteren

Det var parrets niårige datter, der opdagede, hvad faderen var i faerd med. Bekymret vaekkede hun sin mor, der sov inde i huset, og spurgte: – Mor, hvad skal vi gøre? Da Cecilia Wessels kom ud i haven, fortsatte manden sin graesslåni­ng, og han så både ’rolig og kontroller­et ud’, husker hun. Og var ikke på vej indenfor til sin kone og datter.

Ifølge hende har Theunis Wessels for kort tid siden vaeret på et seminar arrangeret af en organisati­on, der opsøger storme, og har derigennem opnået en viden om tornadoer.

Hurtigt overstået

Selv om tornadoen ser ud til at vaere farligt taet på Theunis Wessels, så vurderer Cecilia Wessels, at den var omkring to kilometer vaek fra hjemmet og forsvandt efter fem minutter, men Cecilia Wessels valgte at laegge billedet ud på Facebook.

Og det fik blandt andet hendes egen mor til at reagere. Svigermode­ren blev bekymret for sin svigersøn, som hun syntes skulle se at komme indenfor. Mens flere andre var imponerede over manden, der blandt andet blev sammenlign­et med den amerikansk­e skuespille­r og kampsports-ekspert Chuck Norris.

Ifølge myndighede­rne i byen er ingen kommet til skade, og tornadoen har kun forvoldt få skader.

 ??  ?? Theunis Wessels brugte fredag på at slå sit graes side om side med en tornado. Det fangede hans kone på et billede, som på to dage blev delt mere end 3500 gange.
Theunis Wessels brugte fredag på at slå sit graes side om side med en tornado. Det fangede hans kone på et billede, som på to dage blev delt mere end 3500 gange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark