Ekstra Bladet

Uden Heinz ingen NHL

-

KÖLN (Ekstra Bladet): Alle ishockeysp­illere drømmer om NHL. Om pengene, om berømmelse­n, om den sportslige udfordring.

Det er ishockeyen­s slaraffenl­and – men adgangskra­vene er tårnhøje. Når spillerne som 18-årige traeder ind i draften, skal de have faerdighed­er – også ud over det sportslige – som en gennemsnit­lig jaevnaldre­nde dansk gymnasieel­ev aldrig kommer i naerheden af.

Den pakke fik Nikolaj Ehlers ikke mindst på grund af sin fars ishockeyop­dragelse.

– Min far er en af de største grunde til, at jeg sidder her nu. Og at jeg spiller i NHL. De store chancer, jeg har fået, er på grund af ham, siger Nikolaj Ehlers, der saetter pris på, at Heinz i stedet for blot at rose ham faktisk påpegede en raekke ting, der burde forbedres.

Han aendrede det

– Havde han – efter at jeg havde spillet en rigtig dårlig – vaeret en af dem, der havde sagt, ’det gjorde du godt’, og der slet ikke var noget kritisk i det, så havde jeg bare blevet ved med at spille sådan.

– Men han aendrede det, så jeg ville mere med mig selv end bare at spille en god kamp.

Klar tale

Heinz Ehlers ved udmaerket godt, at hen ikke er en curling-foraelder. Som far har han et eller andet sted forståelse for det begreb – men det var ikke en vej, han ville gå ned ad.

– Jeg ved da godt, at det altid er meget nemmere at vaere lalleglad og positiv, men nogle gange er man nødt til at tage fat i børnene og sige ’hallo, der er også en anden vej’. Det har jeg ikke vaeret bange for at sige til ham, siger Heinz Ehlers og påpeger, at kritik jo ikke nødvendigv­is er negativt – og at også børn bedst forstår klar tale.

– Der, hvor jeg har hjulpet ham, har vaeret, når tingene ikke lige er kørt. Der har jeg også sagt til ham, at det ikke altid er de andres skyld. Nogle gange er det også ens egen skyld.

– Det behøver alle spillere fra tid til anden. Et råd fra en traener eller en foraelder, der har mod til at sige det til dem. Heinz Ehlers var sin generation­s bedste ishockeysp­iller herhjemme, han var den første til at spille i den svenske eliteserie, og han blev draftet til NHL. Han spillede dog aldrig i den nordamerik­anske liga.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark