Ekstra Bladet

Aamund: Udskriv valg nu

-

Asger Aamunds blå hjerte har gjort braettet op.

Lars Løkke bør kaste håndklaede­t i ringen og udskrive folketings­valg. Så dyb er krisen i det borgerlige liberale Danmark, at det er eneste langtidsho­ldbare løsning.

– Et valg vil nok gå dårligt for Løkke. Men det vil nok vaere det rigtige, siger erhvervsma­nden og samfundsde­battøren.

– Jeg tror, Venstre har brug for at samle sig om en liberal dagsorden og lade vaere med at taenke på hvilken politik, man skal føre for at få samlet 90 mandater for bare at klynge sig til magten.

Asger Aamund vurderer, at Løkke risikerer den totale ydmygelse, hvis ikke han ser skriften på vaeggen i tide.

– Når Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet har laert at arbejde lidt bedre sammen, så vil fristelsen vaere så stor, at de stiller et mistillids­votum til regeringen. Så vil regeringen naturligvi­s falde.

Ikke til at holde ud

Heller ikke Liberal Alliances indsats de seneste 100 dage imponerer erhvervsma­nden.

– Der er mere ambulance end alliance over det, må jeg sige. Det ser sørgeligt ud. Jo hurtigere, der kommer en ende på det, jo bedre er det.

– Det er ikke til at holde ud at taenke på, at man de naeste tre år skal se en politik, der ikke har nogen som helst liberale eller borgerlige elementer, men som udelukkend­e er, hvad Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet kan godkende. Så må man hellere - synes jeg - opgive. Så kan andre komme til. Og så kan vi komme staerkt tilbage om tre fire år med en mere liberal profil.

Der er mere ambulance end alliance over det, må jeg sige

Asger Aamund roser trekløvere­t for ikke at ligge i ske med Dansk Folkeparti. Men de liberale løsninger, som han mener, Danmark har brug for, glimrer ved deres fravaer.

Der sker intet

– Det er alt for lidt. Jeg har ikke set nogen liberale initiative­r. Det er en skatterefo­rm, at gøre noget for ivaerksaet­terne, at gøre noget for uddannelse og forskning. Og det er at gøre noget ved masseindva­ndringen.

– Det sker overhovede­t ikke. Det er ellers de fire punkter, de skal måles på. Der sker intet overhovede­t. Det er i småtingsaf­delingen.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIK ESKESTAD/POLFOTO ?? – Et valg vil nok gå dårligt for Løkke. Men det vil nok vaere det rigtige, siger Asger Aamund.
FOTO: MIK ESKESTAD/POLFOTO – Et valg vil nok gå dårligt for Løkke. Men det vil nok vaere det rigtige, siger Asger Aamund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark