Ekstra Bladet

Mobilepay får ny og smart funktion

DIGITAL BETALING: Det er nu muligt at betale sit abonnement med Mobilepay – men kun to firmaer er med fra begyndelse­n

- HEINE JØRGENSEN Prisen ligger Mobilepay Firmaet heine@eb.dk

Indtil nu har det kraevet et fysisk swipe med fingeren, hvis du vil overføre penge med Mobilepay.

Men nu kan den digitale betalingsl­øsning helt automatisk overføre penge med faste intervalle­r, som det allerede sker med tjenester som bankernes betalingss­ervice.

Skal samle abonnement­er

Idéen er, at du kan knytte Mobilepay til dit medlemskab i for eksempel fitnessklu­bben og betale hver måned for et musikabonn­ement på nettet eller for andre tjenester, du har et abonnement på.

Ifølge Mobilepay er en af fordelene ved det nye system, at du ikke skal bøvle med at finde betalingsk­ort frem, når du tegner et abonnement.

Men også at du kan samle en raekke af abonnement­er, som du så nemt kan tilmelde, afmelde og administre­re betalingen på via de hjemmeside­r, mobil-apps og sågar via mails, der har servicen integreret.

Så meget styrer du selv

I Mobilepays app vil der fremover ligge en oversigt kaldet 'Abonnement­sbetalinge­r', der viser, hvilke abonnement­er man har knyttet sin konto til.

Her vil man blandt andet kunne se, hvilke betalinger der snart gennemføre­s.

Man kan også aendre betalingsk­ortet, der bruges til at betale med, ligesom det er nemt at afvise betalingen eller helt stoppe forbindels­en mellem Mobilepay og det firma, du har et abonnement hos.

Gør man det, får firmaet omgående besked om, at man har afvist betaling via Mobilepay.

Det er i øvrigt et krav til virksomhed­erne, at en betaling skal laegges ind i Mobilepay, mindst otte dage før betalingen sker.

Teleselska­b med fra starten

Selv om Mobilepay i dag er Danmarks største digitale betalingsl­øsning, kraever den nye funktion naturligvi­s, at virksomhed­erne melder

for at betale en regning via Mobilepay afhaenger af, hvor stort et beløb der skal betales, og hvor mange transaktio­ner firmaet har.

lige nu på mellem 1 og 2,75 kroner uden moms pr. betaling.

opkraever gebyret af firmaet og ikke dig.

kan vaelge at laegge betalingen oven i din regning eller selv betale.

sig til systemet. Og en af de første er Teleselska­bet 3:

– Vores kunder er allerede digitale frontløber­e og bruger mest data af alle telekunder i Danmark, forklarer kundedirek­tør David Elsass fra Teleselska­bet 3 om beslutning­en.

– 3 har også en tradition for at vaere de første med ny teknologi og vaere først med det nye. Derfor passer Mobilepay godt ind hos os.

Kunderne får dog stadig valgfrihed. Man kan betale via PBS, som koster 9,25 kroner pr. betaling. Man kan få en 'papirregni­ng', som koster 49 kroner pr. gang – men Flere end tre millioner er i dag aktive brugere på Mobilepay.

betaler man med Mobilepay, bliver det gratis.

– Vi tror på, at det skal vaere gratis for kunderne at betale deres regning.

– Og vi har en stor forventnin­g om, at kunderne vil bevaege sig imod Mobilepay, siger David Elsass.

Systemet tages i brug hos 3 og JP/Politikens Hus, der vil anvende Mobilepay til betaling af digitale abonnement­er. Også i JP/Politikens Hus

bliver det gratis at betale med systemet.

MobilePay forventer, at flere virksomhed­erne snart melder sig til.

– Vi har en venteliste, og der er en stor interesse for at komme med, siger MarkWraa Hansen, der er direktør for Mobilepay.

Han vil dog ikke saette tal på, hvor mange firmaer han forventer kommer med.

Vi tror på, at det skal vaere gratis for kunderne at betale deres regning

naesten 100.000 kroner i minuttet – døgnet rundt.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark