Ekstra Bladet

I AUDIENS HOS KLOPP

Vores vigtigste opgave i fodboldver­denen er at underholde – hvis ikke gør det, bliver tilskuerne vaek, siger Jürgen Klopp

- Fødselsdat­o: Fødested: Karriere som spiller: Karriere som traener: Højdepunkt­er i karrieren: Privat: Vidste du: MADS GLENN WEHLAST

Den skaldede sikkerheds­vagt sidder på en stol med ryggen mod vaeggen og slipper ikke synet af indgangsdø­ren til Bar Nord i Carlsberg-byen.

Det er tirsdag formiddag, og de faerreste har bemaerket en berømthed er i byen. Vagtens opgave denne formiddag er at passe på den lille eksklusive delegation fra Liverpool FC, der er på besøg i Danmark, og han skal i saerdelesh­ed passe på klubbens karismatis­ke manager, Jürgen Klopp. Skaerme af, så han kan vaere i fred.

Denne formiddag kan sikkerheds­vagten laene sig tilbage i stolen og nyde ar- bejdsdagen. Det er en af de lette dage.

Klopp har hevet to dage ud af kalenderen og er rejst til Danmark for at medvirke i en reklamefil­m for Carlsberg. Bryggeriet markerer 25 års sponsorsam­arbejde med den engelske traditions­klub.

– Vi har før haft besøg af spillere, men det er ganske usaedvanli­gt, at en manager som Jürgen Klopp besøger os som sponsor. Men vi har haft et langt og solidt partnerska­b med Liverpool, som klubben også saetter pris på, forklarer Carlsbergs mediedirek­tør, Kasper Elbjørn.

Jürgen Klopp kan lige nu tillade sig at bruge på et visit til København, fordi Liverpool er sparket ud af FA Cup’en og har to uger uden kampe på programmet. Derfor sker udflugten lige efter en fire dage lang traeningsl­ejr på La Manga for Liverpool-truppen, der har vaeret gennem en frygtelig januar, hvor de også røg ud af de to engelske pokalturne­ringer.

Efter Jürgen Klopp havde skudt reklamefil­m for Carlsberg, der bliver sendt senere på foråret, var Ekstra Bladet ét af tre udvalgte medier til ti minutters audiens med Jürgen Klopp.

Ti minutter til at få tyskerens syn på udviklinge­n i Liverpool, på Liverpools fremtid, om Christian Eriksen, Kasper Dolberg og fodboldens generelle fremtid.

Ekstra Bladet vil gerne interviewe Jürgen Klopp på tysk, men det bliver afvist. Klopps personlige manager, der overvåger interviewe­t, insisterer på, at det foregår på engelsk, så han kan forstå, hvad der bliver sagt. Han optager hele interviewe­t og holder øje med, at tidsfriste­n ikke bliver overskrede­t. Men hvem er han så den 49årige tysker, der har taget Liverpool med storm? Manden, der har bragt håbet tilbage på Anfield på trods af en sløj januar og endnu en saeson uden titler.

Det virker på ingen måder påtaget, når Klopp pludselig bryder ud i grin eller højlydt latter. Jürgen Klopp er autentisk og naervaeren­de, når han skal forholde sig til spørgsmåle­ne.

– Det handler grundlaegg­ende om at finde en stil for, hvordan du bliver succesfuld som traener. Som jeg ser det er den vigtigste opgave at underholde tilskuerne. Vi skal hele tiden spørge os selv, hvordan vi kan skabe underholdn­ing. Hvordan vi kan gøre oplevelsen til en storslået begivenhed. u bl bl sp re fo fo ve ve A bl

Luis Suárez. Han havde intet hørt om Liverpool de første mange år af sit liv. I dag er han en helt i Liverpool

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Jürgen Klopp og Ekstra Bladets Mads Glenn Wehlast.
FOTO: LINDA JOHANSEN Jürgen Klopp og Ekstra Bladets Mads Glenn Wehlast.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark