Ekstra Bladet

Vi er godt rustet til Ungarn

-

klar til 1/8-finalen mod Ungarn i morgen i skisportsb­yen Albertvill­e, og det danske landshold har meget godt at tage med sig efter den sidste gruppekamp i Paris.

Her blev VM-sølvindern­e fra Qatar efter noget møje og besvaer sat på plads. Men det hører med til historien at landstraen­er Gudmundur Gudmundsso­n sparede en lang raekke af sine baerende spillere. Niklas Landin, Mikkel Hansen, Kasper Søndergaar­d og Henrik Toft fik alle vaerdifuld hvile, mens andre fik lejlighed til at spille sig ind i turneringe­n.

DANMARK ER

Den mulighed greb Niclas Kirkeløkke, som for første gang fik spilletid ved VM. Talentet er der ikke tvivl om, men han manglede i første halvleg mere koldblodig­hed og egentlig også selviskhed i sit spil. Han var helt tydeligt praeget af at skulle optraede på den store scene, og det gav sig blandt andet udslag i en raekke tekniske fejl. Men han tog revanche efter pausen hvor han for alvor viste formatet. Kirkeløkke kommer vi til at se meget mere til, men spørgsmåle­t er om det bliver i denne turnering.

Kirkeløkke kommer vi til at se meget mere til, men spørgsmåle­t er om det bliver i denne turnering

arbejder hårdt på at få Mads Mensah klar igen, og Gudmundur Gudmundsso­n sagde forleden, at så snart det sker, traeder han ind i turneringe­n igen. Og det kan blive på bekostning af Kirkeløkke. Men den unge GOG-spiller har under alle omstaendig­heder suget noget slutrundee­rfaring til sig, og han har givet landstraen­eren et positivt problem, hvis Mensah bliver spilleklar.

Når vi retter fokus på 1/8-finalen, er det vaerd at bide maerke i at Jannick Green i målet fik samlet noget selvtillid. Han har hidtil i turneringe­n stået under vanlig niveau, men mod Qatar fik han sat et fint aftryk. Første halvleg kom han igennem med 10 redninger og en procent på 40. Han endte på 15 redninger. Ganske paent når man taenker på, at det til lejlighede­n sammenflik­kede forsvar til tider var pivåbent.

LAEGESTABE­N

jeg dynamitsta­ngen Michael Damgaard. Han var taendt mod Qatar. I løbet af det første kvarter havde han bombet fem bolde i kassen og tilføjet en qatarsk forvarsspi­ller et flaekket øjenbryn. Han holdt ikke niveauet hele vejen hjem, men han fik trods alt vist, at han kan blive en vigtig joker i de kommende vind-eller-forsvind-kampe.

Ungarn er ikke den letteste modstander i en 1/8delsfinal­e, vi kunne drømme om, men efter at have mødt en lang raekke anderledes spillende nationer udenfor Europa er Ungarn trods alt et mandskab, som spiller traditione­lt europaeisk­e håndbold. Det er et hold som ikke kan overraske os og slog dem forholdsvi­st sikkert i Bygma Cup som optakt til VM.

FORLEDEN EFTERLYSTE

sagde forleden, at han faktisk foretraekk­er at møde europaeisk­e hold fremfor hold fra de øvrige verdensdel­e. De europaeisk­e hold kender han, og de er således langt lettere at forberede sig på. Ungarn har tabt tre kampe undervejs i turneringe­n, og det må ikke blive et hold som bremser den danske march mod en VM-finale i Paris.

NIKLAS LANDIN

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark