Ekstra Bladet

Der er krig i underverde­nen i Aarhus

- ULRIK BACHMANN PRIVATFOTO Vordingbor­g: Nykøbing F.: Køge: Stevns: Ringsted: Munkebo: Odense: Aarhus: Ryomgård:

Der er krig i den kriminelle underverde­n i Aarhus. Krigen er vild, voldsom og så blodig, at to maend indtil videre har mistet livet, mens seks er blevet alvorligt såret. Kun ganske få er anholdt og sigtet i det, som Østjylland­s Politi betegner som ’et opgør mellem to kriminelle gruppering­er’.

Senest er en 27-årig mand blevet draebt med kniv på Ryhavevej i det vestlige Aarhus onsdag aften. To maend på 20 og 24 er anholdt for drabet, men flere medgerning­smaend menes på fri fod.

De to kriminelle gruppering­er, som politiet taler om, kan ifølge politiinsp­ektør Lau Thygesen godt betegnes som bander. Men de har ikke som andre bander tilholdsst­eder og klubhuse.

– Det er lige nøjagtigt udfordring­en. De har ingen klubhuse, som vi kan lukke. Det er løst tilknytted­e gruppering­er, som bekaemper hinanden, og vi forsøger at forhindre det, siger Lau Thygesen til Ekstra Bladet.

Slagsmål, knivstik og skyderier

Det hele begyndte ifølge politiet 1. september, hvor 30-40 unge var oppe at toppes i Rosenhøj. Tre dage senere var To er blevet draebt og seks såret i den aarhusians­ke bandekrig.

der flere knivoverfa­ld i Holme og i centrum. 7. september blev der affyret tre skud på Holme Byvej, og 27. september var der en ny skudepisod­e på Rundhøjtor­vet.

19. oktober blev en 30-årig stukket ihjel i Herredsvan­g, og en 22-årig faengslet for

drabet. 10. december blev der skudt efter en 17-årig i Rosenhøj, og 10. januar blev en 33-årig skudt i albuen og en 19-årig i benet i Rosenhøjbe­byggelsen. Seks dage senere blev to stukket med kniv i Hasselager.

De mange episoder kan

ifølge politiet vaere haevn på haevn.

– Selvfølgel­ig skaber det utryghed, siger Lau Thygesen.

– Vi sørger for at anholde dem, der står bag, og forsøger at forhindre, at der sker yderligere, siger han.

En ung mand på 19 år forsøgte at stjaele en flaske vin og noget kød fra Rema 1000, men en medarbejde­r opdagede ham. En laengere forfølgels­e fulgte, men medarbejde­ren og to kunder fik stoppet den 19-årige, der dog slog vildt omkring sig, indtil politiet kom.

Natten til fredag standsede en patrulje en blå varevogn på udenlandsk­e nummerplad­er, der slingrede kraftigt. Chaufføren var narkopåvir­ket, og under en ransagning af bilen fandt politiet en del vaerktøj gemt under en dyne, der viste sig at vaere stjålet.

Politiet fik anmeldelse om en mistaenkel­ig bil i et boligkvart­er. Bilen blev standset af en patrulje. Chaufføren, en 22-årig mand, havde ikke kørekort, nummerplad­erne på bilen var stjålet, og han virkede påvirket. Bilen var heller ikke indregistr­eret.

En 84-årig kvinde fik besøg af en mand, der udgav sig for at vaere fra Køge Kommune. Han skulle saette klistermae­rker på hendes rollator og blev budt indenfor. Manden stjal kontanter og smykker under besøget.

Flere borgere har oplevet at få tilbudt asfaltarbe­jde af engelsktal­ende personer – det er en overtraede­lse af ’dørsalgslo­ven’.

Aftensmålt­idet endte i flammer for en 17-årig kvinde, da hun haeldte olie i en varm gryde. Ingen personer kom til skade – kun køkkenet.

En person stjal mad og drikke for 104,90 kroner i en butik, hvorefter han låste sig inde på toilettet i butikken. Manden fortaerede rovet derinde og stjal en pung fra en ansat, inden han blev anholdt.

Tre personer prajede en taxa i midtbyen, chaufføren ville dog gerne se pengene, inden han ville køre de tre videre. Det resultered­e i, at de overfaldt taxachauff­øren.

I et venstresvi­ng overså en kvindelig bilist en cyklist, der kom cyklende i modsat retning. Cyklisten braekkede armen i uheldet, og chaufføren er sigtet for overtraede­lse af sin vigepligt.

En 26-årig kvinde faldt i søvn under kørslen, selv om hun var påvirket af euforisere­nde stoffer. I solo-uheldet ramte hun en haek, et hegn og et telefonska­b.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark