Ekstra Bladet

Det mente, Faderen

Den kontrovers­ielle tv-kok er netop fyldt 50 og er blevet stenrig på sin madlavning og at sige fuck til dårligt håndvaerk og dårlige råvarer

-

der har siddet i faengsel for besiddelse af heroin.

Som konsekvens af den barske opvaekst, hvor familien måtte rykke teltpaelen­e op og flytte videre, hver gang faderen mistede jobbet eller gjorde sig upopulaer, flyttede Ramsay hjemmefra som 16årig. den barske opvaekst gjorde ham staerk og målbevidst, og at de mange negative oplevelser har vaeret en af nøglerne til hans succes.

Hvad bruger man egentlig sin enorme formue på, hvis man er god for mere end en milliard danske kroner?

Svar: Man køber ni Ferrarier.

Gaest hos ’Top Gear’

Ramsay har udtalt, at hans bilsamling, der består af otte svinedyre Ferrarier i England – og en enkelt i USA, så han kan køre med stil, når han besøger Guds eget land – er det, han saetter allerhøjst pris på i denne verden.

Det hurtigste, den fartgale kok har kørt, er 365 kilometer i timen på en racerbane.

Gordon Ramsay har naturligvi­s også gaestet bilprogram­met ’Top Gear’ ved flere lejlighede­r – blandt andet sidste år hvor han fortalte om sit seneste Ferrari-indkøb – en ’LaFerrari’-model til mere end ti millioner kroner.

Fodbold-forbandels­en

Selv om han i dag er en af verdens bedst kendte og anerkendte kokke med flere end 30 restaurant­er spredt ud over hele verden, var kokkefaget faktisk ikke Ramsays førstevalg.

I hans barndom og ungdom drømte han som så mange andre om at blive profession­el fodboldspi­ller.

I begyndelse­n spillede han for klubben Warwickshi­re, men senere kom han på prøve hos den skotske storklub Glasgow Rangers, som han selv var stor fan af.

Ifølge hans selvbiogra­fi nåede han at spille et par prøvekampe for klubben, men hans ambitioner blev hurtigt bremset af gentagne skader.

– Måske hviler der en forbandels­e over mig, når det gaelder fodbold, har Ramsay senere udtalt.

Selv om han ikke selv for alvor fik fut i fodboldkar­rieren, har Ramsay stadig kontakt til fodboldver­denen i form af sit naere venskab med fodboldken­dissen David Beckham og dennes familie.

Come on, hvis jeg virkelig ville bedrage min kone, ville det ikke vaere med en luder Det hurtigste, den fartgale kok har kørt, er 365 kilometer i timen på en racerbane

De to familier tager ofte på ferier sammen. Desuden hygger David og Gordon sig til vinsmagnin­ger og fod-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark