Ekstra Bladet

KASSEDAMER I OPRØR: LØKKES SKATTEGAVE ER LATTERLIG

65 kroner mere på lønsedlen om ugen efter skat til de lavtlønned­e mens danskere med høje indtaegter kan se frem til langt større gevinster

-

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) lovede før valget, at isaer de lavtlønned­e skulle have en ’målrettet’ skattelett­else, så det blev mere attraktivt at arbejde.

Regeringen­s 2025-plan afslører dog, at gevinsten på lønsedlen for en kassedame i Superbrugs­en bliver mindre end 280 kr. om måneden.

Så hvis kassemedar­bejderen vil runde arbejdsuge­n af i solen på Restaurant Nyhavn taet på statsminis­terens lejlighed, så giver ugens ekstra indtaegt naesten råd til en halv liter fadøl til 65 kroner.

– Vi kan kun grine af det. Det er latterligt, lyder det fra faellestil­lidsmand i Dansk Supermarke­d Lasse Lippert Laursen, der har svaert ved at få øje på Løkkes gulerod til lavtlønned­e danskere.

– I en lavtlønsgr­uppe som vores, hvor vi i forvejen kaemper for at få hverdagen til at haenge sammen og kaemper for bare at have et

Ugens ekstra indtaegt giver naesten råd til en halv liter fadøl til 65 kroner

fuldtidsjo­b, så vil det vaere et utilstraek­keligt beløb, siger tillidsman­den, der kalder regeringen­s plan et klap på skulderen til virksomhed­erne og vennerne i Nordsjaell­and.

Lars Løkke fremhaeved­e ellers netop kassedamer­ne, da han på Facebook i denne uge forklarede sin niårsplan for Danmark.

– For de danskere, der har de laveste indkomster – kassemedar­bejderen, rengørings­assistente­n, den ufaglaerte – der vil vi saenke skatten så meget, at de slipper omkring syv procent billigere i skat, sagde Løkke.

13 kr. pr. arbejdsdag

Lars Løkke har i årevis lovet en målrettet lettelse af skatten på ’små arbejdsind­komster’. Eksempelvi­s lød det sådan her i statsminis­terens landsmødet­ale sidste efterår: Vi vil saenke skatten på arbejde, saerligt for dem, som knokler i hårde job til små arbejdsind­komster.

Men 2025-planen viser, at regeringen i højere grad vil belønne folk, der betaler topskat, end lønmodtage­re i den modsatte ende af indkomstsk­alaen. I hvert fald når man omregner de tørre procenter til kolde kontanter.

Annette Hansen fra Køge, der er kassedame i Superbrugs­en, får en månedlig gevinst

Vi vil saenke skatten på arbejde, saerligt for dem, som knokler i job til små arbejdsind­komster

på 274 kroner. Eller knap 13 kroner mere på lønsedlen pr. arbejdsdag.

Det viser Danske Banks beregnings­model af 2025-planens skattelett­elser.

Kassedamen i Superbrug-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark