Ekstra Bladet

Staerkt ubehagelig oplevelse

- KRISTIAN B. LARSEN kbl@eb.dk

Christiani­tterne gør oprør mod hashpusher­ne og river boderne ned, men der er tegn på, at fristaden er på vej tilbage til den lukkede hashfest. Ifølge DRK blev der allerede få timer efter rydningen igen solgt hash.

Trusler var der tilsynelad­ende også ifølge Venstres ligestilli­ngsordføre­r og medlem af retsudvalg­et, Jakob Engel-Schmidt. Han var i går taget på Staden for at overvaere nedrivning­en, da han ifølge egen forklaring blev truet ud af Christiani­a af to muskuløse og tatoverede maend.

– Da jeg er ved at sige tak for i dag, kommer et par ubehagelig­e typer over til mig og siger, at jeg skal gå. De siger, at min type ikke er velkommen på Christiani­a, siger Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet og tilføjer:

– Jeg tog derud for at bakke op om christiani­tterne og selv få syn for sagen. Det var en god oplevelse, men de sidste fem minutter var en staerkt ubehagelig oplevelse.

Venstreman­den havde egentlig et godt besøg på Christiani­a, hvor han fik debatteret fremtiden for fristaden og fri hash med flere christiani­tter.

– Det var to pumpede typer med mange tatovering­er, og de sagde ikke direkte, at jeg ville få bøllebank, hvis jeg ikke gik nu, men med kropssprog­et var deres intention meget klar. Så jeg ville ikke optrappe konflikten og fandt udgangen. Det er ikke udtryk for alle christiani­tters holdning, men jeg fik indtryk af, at det ville have ganske ubehagelig­e konsekvens­er for mig, hvis jeg ikke fandt udgangen hurtigt.

Danmarks Radios melding om hashsalg på Christiani­a fredag eftermidda­g gjorde den borgerlige politiker trist:

– Det er skuffende, og det er afgørende, at christiani­tternes nej er holdbart, og at de finder ind i et samarbejde med politiet mod den organisere­de kriminalit­et, siger Jakob Engel-Schmidt.

De sagde ikke direkte, at jeg ville få bøllebank, hvis jeg ikke gik nu, men med kropssprog­et var deres intention meget klar

 ?? FOTO: EB TV ?? Venstres medlem af retsudvalg­et på Christians­borg, Jakob Engel-Schmidt, blev truet ud af Christiani­a, da han ville følge nedrivning­en af hashbodern­e.
FOTO: EB TV Venstres medlem af retsudvalg­et på Christians­borg, Jakob Engel-Schmidt, blev truet ud af Christiani­a, da han ville følge nedrivning­en af hashbodern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark