Ekstra Bladet

SURE OPSTØD OG SMÅ SKO

-

MENS alle venter på, hvad der egentlig sker efter briternes nej til EU, er det påfaldende, så mange sure opstød der kommer fra den fornaermed­e jaside.

HVIS det ikke var så alvorligt, ville det vaere grinagtigt at iagttage, hvor personligt mange EU-politikere i Europa tager den engelske exit (hvis den overhovede­t ender med at blive til noget).

DE MEST sure kan i hvert fald ikke få smaekket døren hurtigt nok i for England. Det er som en forsmået hustru, der øjeblikkel­ig vil kyle mand og habengut på gaden, så han kan få lov at hutle sig igennem som pludseligt hjemløs – og helst gerne angre, at han kastede vrag på deres faellesska­b.

EU-PARLAMENTE­T opfordrede f.eks. i går briterne til øjeblikkel­ig at aktivere artikel 50, skønt enhver ved, at det vil de tidligst, når der er udpeget en ny konservati­v leder i september.

’Folkets vilje skal helt og fuldt respektere­s’, lød den fromme begrundels­e. Og det skal man høre lige praecis fra parlamente­t, der til hverdag svaever ret sorgløst rundt på tvaers af befolkning­ernes jaevnlige uvilje mod det store forkromede projekt.

UNDER MØDET i parlamente­t deltog også Jean-Claude Juncker. Kommission­s-formanden har vist sig som en i saerklasse fornaermet mand i meget små sko.

’Det er sidste gang, du klapper herinde’, hvaesede han pludselig ad en begejstret engelsk nej-siger i salen.

Og tilføjede spydigt: ’Jeg er overrasket over, at I er her? I kaemper for exit. Det britiske folk stemte for exit. Hvorfor er I her?’ Kommission­s-formanden er i den grad fornaermet. TWITTER OG Facebook summer også af vrisne opstød, som f.eks. Søren Pind, der på Twitter spurgte en kritiker: Hvornår stillede du dig selv til rådighed for folket sidst?

Hvis det ikke var så alvorligt, ville det vaere grinagtigt

LYKKETOFT, Holger K. Nielsen og flere andre kritiserer lidt i samme boldgade, at befolkning­en skulle beslutte noget så vigtigt i én stor suppedas af propaganda. I stedet for at respektere, at politikern­e er valgt til at tage beslutning­erne.

JAMEN, det er jo en del af sagens kerne: De store, etablerede partier i Europa rummer jo ikke borgernes ulyst til EU. Vi stemmer på dem af andre årsager, men kun ved folkeafste­mninger får vaelgerne luft.

Laes reportagen side 10-11

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark