Ekstra Bladet

17-årig pige taevede 15-årig med kaep og deltog i voldtaegt

- ULRIK BACHMANN

En 17-årig pige fra Vejle er ved Retten i Horsens blevet idømt et år og ni måneders faengsel for sin rolle i sagen om et overfald og en voldtaegt af en 15-årig pige i Hørning. Ud over den 17-årige er også en 22-årig mand fra Hørning og en 23-årig mand fra Herning blevet idømt henholdsvi­s to års faengsel og to år og tre måneders faengsel.

Det skriver Sydøstjyll­ands Politi i en pressemedd­elelse.

Voldtaegte­n fandt sted 2. november sidste år mellem klokken 17 og 18 på Kaervej ved Hørning Station. Den 15årige pige braekkede også armen under overfaldet. sig for at køre til Hørning for at ryge joints. Den 15-årige pige tog med på turen. Blandt andet fordi hun fik stillet i udsigt, at hun ville få fem gram hash.

Men pigen var ikke klar over, at den anden pige i bilen – den 17-årige – var rasende på hende, fordi hun haevdede, at hun havde stjålet hendes haevekort til banken.

– Hun (den 17-årige, red.) stillede sig bag hende og slog hende med en kaep. Jeg tog fat i hende (offeret, red.) og råbte 'hvorfor har du stjålet haevekorte­t?’. Jeg kunne se frygten i hendes øjne, sagde den 23-årige blandt andet under sin forklaring i retten, hvor han var meget nervøs og på et tidspunkt udbrød: 'Stil mig op ad en vaeg og skyd mig'.

Den 23-årige fortalte videre, at han derefter tvang den 15-årige til oralsex, fordi han følte sig presset til det af de to andre.

Men hverken den 22-årige eller den 17-årige bakkede op om den forklaring. De påstod, at de ikke anede, hvad der foregik.

Den 15-årige pige tog med på turen. Blandt andet fordi hun fik stillet i udsigt, at hun ville få fem gram hash

Kastede sten efter offer

Den 17-årige og 22-årige blev også dømt for at stjaele den 15-åriges mobiltelef­on, og alle tre personer blev dømt for i samme tidsrum og på samme sted at have kastet sten efter den 15-årige og efter en 23-årig mand, som den 15årige havde spurgt om hjaelp efter overfaldet.

Mens den 17-årige pige og den 23-årige mand modtog deres domme, valgte den 22årige mand at anke sin dom. Den 15-årige blev tilkendt 78.000 kroner i erstatning.

ulba@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark