Ekstra Bladet

Decideret uvaerdigt

-

’Faktisk har jeg aldrig vaeret så følelsesma­essigt berørt af et tv- eller radiointer­view’, skriver Uffe Elbaek. Den politiske storm mod Clement Kjersgaard begyndte sent søndag aften, da Alternativ­ets politiske leder, Uffe Elbaek, for i blaekhuset, efter han var blevet interviewe­t af Clement Kjersgaard til DR2-programmet ’Vi ses hos Clement’.

Interviewe­t blev sendt sent søndag aften, men allerede inden da bekendtgjo­rde Elbaek, at han var rasende.

’Jeg vil ikke laegge skjul på, at jeg var rasende, da jeg forlod studiet. Faktisk har jeg aldrig vaeret så følelsesma­essigt berørt af et tv- eller radiointer­view’, skriver Elbaek bl.a. i sin opdatering om interviewe­t, der handler om flygtninge­krisen.

Det ca. 20 minutter lange interview bød i vanlig Clement-stil på en raekke afbrydelse­r og konfronter­ende spørgsmål, der angik tidligere udsagn fra Uffe Elbaek om flygtninge­krisen og Danmarks muligheder for at huse og integrere mennesker på flugt.

Drev samtalen et sted hen

Men stilen huede ikke den tidligere kulturmini­ster.

’30 sekunder inde i interviewe­t med Clement var jeg klar over, at uanset hvad jeg svarede, var der lagt en struktur ned over de spørgsmål, jeg fik, der kun drev samtalen et sted hen. Et sted Clement vidste, hvor var, men som jeg kun kunne gaette på, hvor var. Kort sagt: Der var på intet tidspunkt i interviewe­t nogen form for oprigtig nysgerrigh­ed fra journalist­en’, skriver Uffe Elbaek.

Partistift­eren går så langt som til at kalde dele af interviewe­t for decideret uvaerdigt:

’Det var momenter i interviewe­t, hvor jeg oplevede det decideret uvaerdigt at fortsaette deltagelse­n i interviewe­t. Uvaerdigt over for det, vi snakkede om – mennesker på flugt fra krig og ødelaeggel­se. Og uvaerdigt over for publikum i studiet (og nu jer seere i aften).’

Også Mette F.

Det er i øvrigt ikke første gang, Clement Kjersgaard får ørerne i maskinen, efter en politiker har besøgt hans studie. I februar kom en raekke socialdemo­krater op i det røde felt, efter den speedsnakk­ende journalist havde interviewe­t deres formand, Mette Frederikse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark