Ekstra Bladet

Sort aften for Esbjerg

-

Det begyndte som en fest, men endte med at blive en meget sort aften.

Vestjydern­e fik ikke kun mesterlige taesk af et ellers ferieramt FCK-mandskab. Men hjemmehold­et fik igen stortalent­et Ryan Johnson Laursen langtidssk­adet – denne gang med et braekket ben.

Inden sidstnaevn­te blev hjulpet fra banen kort før pausen, havde Kevin Mensah ellers sørget for at bringe Esbjerg foran 1-0.

I en time styrede hjemmehold­et totalt kampen, og de over 6000 tilskuere øjnede en hjemmesejr i saesonens ’afslutning­sfest’.

En halv time var nok

Men så løb FCK’s guldhelt Federico Santander fra Daniel Stenderup og udlignede, og få minutter efter havde Marco Lund arm på bolden, og straffespa­rket bankede Nicolai Jørgensen sikkert ind til 2-1, hvorefter Federico Santander igen viste sin målfarligh­ed med endnu en scoring.

Nicolai Jørgensen ville ikke stå tilbage for angrebskol­legaen og gjorde det til 4-1, inden landsholds­spilleren forlod banen.

En halv time var nok for mestrene til at vise, at det var en fejl, at det i sidste runde blev til nederlag i Hobro.

FC Københavns danske mestre, som i dag kl. 15 hyldes på Københavns Rådhus, havde også opgraderet mesterhold­et i forhold til plamagen mod nedrykning­sdømte Hobro med anfører Thomas Delaney og William Kvist tilbage fra karantaene.

Guldhelten Federico Santander var ligeledes tilbage i startopsti­llingen, da Andreas Cornelius er skadet.

Lucena hyldet

Da den ligegyldig­e kamp rundede 21 minutter, rejste en stor del af tilskuerne sig op for at hylde vestjydern­es nr. 21, Jerry Lucena.

Efter 290 ligakampe for Esbjerg og AGF stopper klublegend­en for at blive talenttrae­ner for U17- og U19-spillerne i den vestjyske klub, som til den nuvaerende landsholds­trup har ’fremavlet’ Peter Ankersen, Martin Braithwait­e og Jonas Knudsen.

Esbjerg havde inden kampen tømt en blomsterbu­tik, og ud over Jerry Lucena var der blomster til bl.a. Emil Lyng, Lasse Rise og Mohammed Fellah.

Den lokale erhvervsma­tador Tage Sørensen, der forleden døde i en alder af 100 år, blev der klappet af i et minut som tak for, at han tog initiativ til at genoplive Esbjergs stolte fodboldtra­ditioner.

?? FOTO: ASTRID DALUM ?? Esbjergs Kevin Mensah i menneskeha­ender hos FCK’erne Thomas Delaney og Ton Høgli.Udover et braekket ben var der også mesterlige taesk til hjemmehold­et.
FOTO: ASTRID DALUM Esbjergs Kevin Mensah i menneskeha­ender hos FCK’erne Thomas Delaney og Ton Høgli.Udover et braekket ben var der også mesterlige taesk til hjemmehold­et.