Ekstra Bladet

Stærkt Stærkt tilbage tilbage Genopstand­ne

Den danske trio Dizzy Mizz Lizzy rocker igennem på det første album i 20 år

- Tom@ eb.dk

Dizzy Mizz Lizzy – trioen lyder nu tungere, vredere og ondere end i de glade 90’ere. Nielsen og Søren Friis.

’ Forward In Reverse’ er generelt tungere, ondere og vredere end de storsælgen­de forgængere fra midt i 90’ erne, hvor Dizzy Mizz Lizzy spillede rock for poptøser og tøsedrenge.

Metallisk flirt

Både drengerøve og selv mandfolk vil dog blive fristet til at puste luftguitar­en op, når Dizzy Mizz Lizzy nu gør op deres tvivlsomme image som gymnasieba­nd på pågående skæringer som ’ Terrified In Paradise’, ’ Mindgasm’ og ’ Brainless’, der sågar flirter med heavy metal. Eller i hvert fald letmetal. Beatles, men selv om pladen fungerer som en fast sammentømr­et enhed, så er numrene også noget enslydende.

Det gør knap så meget, når sangene er på niveau med ørehængern­e ’ I Would If I Could But I Can’t’ og ’ Made to Believe’, men generelt savner man afvekslend­e elementer i et forudsigel­igt materiale, der stort set konsekvent er bygget op omkring Christense­ns så karakteris­tisk fjedrende riffs.

Akustisk kitsch

Det akustiske mellemspil ’ Frey’ bryder radikalt med formularen ved hjælp af en underligt søgt brug af nærmest kitschet orkestreri­ng. Så hellere mere af det samme.

Der er tilløb til et par ballader på ’ Forward In Reverse’, men sjælerne bliver aldrig helt så flæbende og fesne som de gamle hits ’ 11: 07 PM’ og ’ Love Is a Loser’s Game’.

Engang var Dizzy Mizz Lizzy vitterlig rock for tabere. Sådan er det ikke længere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark