Ekstra Bladet

108 millioner kroner sat af til afvikling af klagesager

- JOHAN MONGGAARD jm@ eb.dk

Sundheds- og ældreminis­ter Sophie Løhde ( V) rykker nu ud med 108 millioner kroner for at få bugt med de lange sagsbehand­lingstider i Styrelsen for Patientsik­kerhed, som Ekstra Bladet i går kunne afsløre.

Ministeren mener ikke, at det er tilfredsst­illende, at svarene på patientkla­ger trækker i langdrag.

– De 108 millioner kroner, som regeringen vil sætte af til at få afviklet sagspuklen på cirka 2000 ubehandled­e klagesager og få nedbragt sagsbehand­lingstiden i Styrelsen for Patientsik­kerhed, er på vej. Folketinge­ts Finansudva­lg skal dog først lige godkende et aktstykke, og så snart udvalget har gjort det, er pengene sikret, lyder det i skriftligt svar fra ministeren til Ekstra Bladet.

Ned på fem måneder

Sophie Løhde mener, at de mange millioner kroner kan være med til at få sagsbehand­lingstiden helt ned på fem måneder i Styrelsen for Patientsik­kerhed.

– Ambitionen må være, at ventetiden skal være så kort som mulig. Klagesager­ne er jo forskellig­e, så det er svært at sætte en præcis sagsbehand­lingstid på. Men jeg forventer, at vi med de ekstra penge, som er sat af, kan få den gennemsnit­lige sagsbehand­lingstid ned på mellem fem og ni måneder, afhængig af hvilken type klagesag der er tale om, udtaler ministeren.

Skaarup på banen

Afsløringe­rne i Ekstra Bladet i går af de lange klagebehan­dlingstide­r i offentlige nævn og styrelser har også fået Dansk Folkeparti­s gruppeform­and Peter Skaarup på banen. Gruppeform­anden er særligt fortørnet over de lange sagsbehand­lingstider i Styrelsen for Patientsik­kerhed, hvor folk kan vente i op mod to år, inden de får svar på deres klager til styrelsen.

– Det er jo helt vildt, at borgerne skal vente så længe på at få en afgørelse. To års venten på at få en afgørelse fra Styrelsen for Patientsik­kerhed er jo alt for lang tid. Man skal huske på, at vi taler om borgere, som virkelig har behov for at få en afklaring, så de kan komme videre med deres liv. I Dansk Folkeparti har vi længe ment, at borgerne maksimalt skal vente et år på en afgørelse. Det vil vi kæmpe videre for, udtaler Peter Skaarup.

Halter også andre steder

Det er ikke kun i Styrelsen for Patientsik­kerhed, at det halter med sagsbehand­lingstiden. Også i flere andre nævn og styrelser trækker sagsbehand­lingstiden af klagesager ud.

Derfor vil Peter Skaarup have, at der bliver set på, hvad en generel sagsbehand­lingstid bør være på for samtlige nævn og styrelser. Gruppeform­anden har på baggrund af Ekstra Bladets afsløringe­r derfor henvendt sig til justitsmin­ister Søren Pind ( V) for at få et svar på, om det offentlige bør indføre et generelt ventetids loft på sagsbehand­lingstider.

Kan spare ressourcer

– Man må ikke glemme, at hurtigere afgørelser jo også vil spare samfundet ressourcer, så der er mange gode grunde til at gøre noget ved problemet. Her og nu vil jeg tage fat i ministeren om sagen, forklarer Peter Skaarup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsmin­ister Søren Pind.

Ekstra Bladet i går.

Ambitionen må være, at ventetiden skal være så kort som mulig

Så snart aktstykket er godkendt i Folketinge­ts Finansudva­lg, er der penge på vej til at få afviklet de mange klagesager, lover Sophie Løhde ( V).

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark