Ekstra Bladet

Vidne: Tiltalt varslede tre døde før klokken 23

VAKTE UNDREN: Gjorde stue klar til hjertestop, mens patientens hjerte stadig slog

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

– Inden klokken 23 har vi tre mors ( døde, red.), varslede den nu drabstilta­lte Christina Hansen til to sygeplejer­ske- kolleger omkring klokken 19 i starten af den nattevagt, der førte til, at hun blev anholdt.

Det forklarede en sygeplejer­ske- kollega, M. P., da hun afgav vidneforkl­aring i Retten i Nykøbing Falster i går. M. P. var også på vagt på akutafdeli­ngen på Nykøbing Falster Sygehus fra 28. februar til 1. marts sidste år.

Hendes pupiller og øjne er fuldstændi­g udvidede. De er helt sorte

Den dystre forudsigel­se viste sig at holde stik, men anklagemyn­digheden mener, at 31- årige Christina Hansen hjalp dødsfalden­e på vej. Hun står nu tiltalt for drab på to af de tre afdøde med en overdosis medicin samt et forsøg på at dræbe den 72årige Maggi Rasmussen, der blev genoplivet. Derudover er hun tiltalt for drab på patienten Arne Herskov i 2012. Hun nægter sig skyldig i alle anklager.

Havde psykotiske øjne

Vidnet M. P. var på vagt på Akut 2, mens tiltalte var på Akut 3. M. P. forklarede, at tiltalte ringede til hendes afdeling midt om natten og sagde, at hun skulle have defibrilla­toren ( en hjertestar­ter, red.) med det samme til Maggi Rasmussens stue. Da vidnet var cirka 15 meter fra stuen, hørte hun hjertestop­alarmen.

Hun fandt Christina Hansen alene på stuen med Maggi Rasmussen. M. P. forklarede, at den tiltalte havde helt sorte øjne, som man normalt ser hos psykotiske patienter, eller hos folk der har taget stoffer.

– Hendes pupiller og øjne er fuldstændi­g udvidede. De er helt sorte. Jeg tænkte, at det var da lige lidt uhyggeligt, faktisk, forklarede hun.

Hun undrede sig over, at stuen allerede var gjort fuldstændi­g klar til hjertestop. Sengen var rykket ud fra væggen, hovedstøtt­en var taget væk, og patienten lå med blottet bryst.

Stadig puls

– Jeg kigger på monitoren, at den står på 69. Så har hun stadig puls. Hendes hjerte slår stadig, forklarede vidnet.

Forinden havde tiltalte været nede på Akut 2 for at få noget hjertemedi­cin af typen Cordarone, som blev fundet i Christina Hansen mener, at sagen mod hende bunder i sladder og intriger. Hun virkede irriteret, da vidnet M.P. i retten i går sagde, at hun ikke havde nogen konflikter med tiltalte.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN FOTO: CARSTEN INGEMANN/ POLFOTO ??
FOTO: PER RASMUSSEN FOTO: CARSTEN INGEMANN/ POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark